Laatste Nieuws

Makers hebben plannen Ginny & Georgia seizoen 2 al klaar

Het eerste seizoen van Ginny & Georgia op Netflix wordt volop bekeken. Fans van de serie hopen dan ook dat de serie terugkeert voor een vervolg. Met een score op IMDb van 7,0 staat de serie er voor nu goed voor, maar over een tweede seizoen zijn door Netflix nog geen uitspraken gedaan. Ondertussen blijken de makers wel al plannen klaar te hebben liggen voor een vervolg.

Seizoen 2

In een interview met EW bespraken Sarah Lampert en Debra J. Fisher de toekomst van de serie. Het tweetal kreeg onder meer de vraag voorgelegd of Ginny het gedrag van haar moeder gaat overnemen zonder dat ze het door heeft en of we in een eventueel tweede seizoen meer te weten komen over het verleden van Georgia.

“Het antwoord op beide vragen is: ‘Ja’. We willen nog heel lang praten over Ginny en Georgia”, is het antwoord van Fisher. Lampert vult het verhaal verder aan met: “We kunnen nog niet veel zeggen over seizoen 2, maar wat ik wel kan zeggen is dat we seizoen 1 altijd op deze manier wilde eindigen. Waarbij Ginny haar moeder beschermt, maar waarbij ze wel bloed aan haar handen heeft.”

Gebaseerd op waargebeurd verhaal

Aan de makers werd ook gevraagd of de serie gebaseerd is op waargebeurde verhalen. “Dit is niet gebaseerd op Audrey Lampert”, benadrukt Lampert. “Dat gezegd hebbende, stuurde Audrey Lampert wel ijsjes naar mijn hele klas toen ik van school veranderde. Daarnaast deed ze aan huiskamer feestjes, organiseerde ze een slaapfeestje en betrapte ze me op stelen… De lijst gaat verder, maar Georgia is niet gebaseerd op Audrey.”

“De karakters zijn allemaal fictief, maar ze hebben uiteraard allemaal aardig wat inspiratiebronnen gekregen om ze te creëren. Ik moet toegeven dat Toni (Gentry, red.) een grote rol had in het opstaan van Ginny. Er zijn elementen van mij en Deb en alle schrijvers over de personages gecombineerd voor ieder karakter. MANG is gebaseerd op mijn vriendengroep van de middelbare school, Marcus is gebaseerd op mijn vriendje van de middelbare school en Max is het meest gebaseerd op mij.”

Onduidelijk

Voor nu is de toekomst van Ginny & Georgia echter nog onzeker. Het is wachten tot Netflix groen licht geeft om definitief met een vervolg aan de slag te gaan. Voordat Netflix daar een keuze in maakt, wacht het echter eerst een paar weken tot na de release. Zo kan de streamingdienst eerst bekijken hoe het eerste seizoen wereldwijd wordt ontvangen.

Wil jij als eerste weten wanneer Ginny & Georgia seizoen 2 op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?