Trailers

Maart brengt eerste IJslandse crimeserie van Netflix: Brot

Brot (The Valhalla Murders) zal de eerste IJslandse Netflix Original Serie zijn. De afgelopen jaren zijn we al verwend met fraaie crimeseries van het eiland, zoals onder meer Trapped en Case. Brot is echter de eerste serie waar Netflix de hand in heeft gehad. Vanaf 13 maart zijn de acht afleveringen te zien.

Brot op Netflix

Het gaat om een zogenaamde co-productie van Netflix en de IJslandse zender RUV. Deze samenwerkingen doet Netflix vaker, denk aan Undercover met de VRT en de BBC voor Giri/Haji of Collateral. Nu is het de beurt aan Brot, met de Engelse titel The Valhalla Murders. Het verhaal is bedacht door Pordour Palsson, met hulp van scriptschrijfster Marget Ornolfsdottir (Trapped 2 en Prisoners).

Kata en Arnar naar Valhalla

In Brot draait het om een seriemoordenaar, de eerste ooit op IJsland. De zaak loopt al snel uit de hand, waardoor Kata – die het onderzoek moet leiden – extra hulp krijgt. Deze wordt ingevlogen, want Arnar keert terug naar IJsland. Hij is een profiler en moet voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Daarvoor komt het tweetal terecht in Valhalla, een dorp waar 35 jaar geleden vreselijke dingen zijn gebeurd.

Bekijk de trailer van Brot / The Valhalla Murders

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?