Laatste Nieuws

Luther seizoen 5 komt in maart op Netflix

Luther seizoen 5 Netflix

Het lange wachten op Luther seizoen 5 is bijna voorbij. De BBC-serie keerde na jaren van droogte dit jaar terug en nog geen drie maanden later zal het seizoen al te zien zijn op Netflix.

Razendsnel na de BBC

De streamingdienst heeft de rechten verworven, waardoor Luther seizoen 5 al op vrijdag 15 maart op Netflix zal verschijnen. Het vijfde seizoen van de Britse serie met Idris Elba in de hoofdrol werd op de eerste vier dagen van januari uitgezonden op de BBC en in de Benelux op BBC First. Nu is het dus de beurt aan Netflix.

Serie leek al voorbij

De razend populaire en harde politieserie met Elba in de hoofdrol als DCI John Luther debuteerde in 2010. Ieder jaar kwam er een nieuw seizoen, met het vierde seizoen in 2015. Deze campagne bestond uit slechts twee afleveringen en daarmee leek de serie ook op zijn einde te lopen. Er werd nog wel gesproken over een afsluitende film, maar in 2018 bleek opeens dat er toch een nieuw seizoen werd gemaakt.

Luther en zijn eigen demonen

Begin 2019 is Luther seizoen 5 dus gelanceerd, waarin John Luther opnieuw moet zien af te rekenen met zijn eigen demonen. Eén daarvan is Alice Morgan. Het personage, vertolkt door Ruth Wilson, was in het eerste seizoen de spil. Ze verdween in het tweede seizoen, maar zal nu dus weer terugkeren. Daarnaast wacht Luther ook de taak om af te rekenen met een seriemoordenaar.