Laatste Nieuws

Lucifer: “Seizoen 5 ligt open, verhaal nog niet volledig verteld”

Het vierde seizoen van Lucifer is door de fans weer zeer enthousiast ontvangen. Ook hoofdrolspeler Tom Ellis is blij met het eindresultaat en kijkt alvast vooruit. “We hebben de deur open gelaten voor een vijfde seizoen”, vertelt hij aan The Hollywood Reporter. “Ik heb niet het gevoel dat we ons verhaal volledig verteld hebben.”

#SafeLucifer

Lucifer werd na drie seizoenen gecanceld door FOX. Dat was precies op de cliffhanger waar eigenlijk al drie jaar naar toe werd gewerkt. Een klap in het gezicht van fans en makers, waarop via Twitter de #SaveLucifer trending werd. Na miljoenen tweets en retweets besloot Netflix de handschoen op te pakken. De streamingdienst nam de serie over en bestelde een vierde seizoen.

Grote cliffhanger

Ellis: “We waren al drie seizoenen onderweg en toen kwam Chloe er plots achter dat hij de duivel is. We willen natuurlijk weten wat er dan gebeurt. Op een rare manier verlieten we de show en dat was voor mensen een grote reden om te denken: ‘Je kunt hier niet stoppen. We hebben dat de hele tijd gevolgd’.”

Konden niet te diep gaan

De serie is op dezelfde voet verder gegaan, toch merkt Ellis dat er wel veranderingen zijn. Met name qua mogelijkheden. “Bij FOX konden we niet veel. We konden niet te diep gaan. We konden niet vulgair worden. We konden niet vloeken. We konden niet te veel vlees laten zien. Het was een beetje veilig, maar een beetje ondeugend voor mensen. En dat is een deel van de charme. Dat is ook het personage van Lucifer zelf. Hij is een beetje brutaal, suggestief. Netflix was heel vastbesloten dat ze de show wilden die ze hadden opgepikt. We wilden het niet ten koste van alles veranderen omdat we dat konden, maar we hebben het wel in bepaalde gebieden wat verder getild. Precies naar het punt waar het mensen aan het lachen maakt.