Laatste Nieuws

Lucifer seizoen 4 toch langer dan gedacht

Lucifer seizoen 4 Netflix

Fans zijn er vorig jaar in geslaagd om Lucifer te redden voor de poorten van de hel. Het zag ernaar uit dat het na drie seizoenen klaar was voor de serie, totdat Netflix besloot om een vierde seizoen te bestellen. Dat vierde seizoen lijkt nu langer te zijn dan voorheen werd gedacht.

Lucifer seizoen 4 Netflix Original

Lucifer is sinds seizoen 4 een Netflix Original te noemen. Afleveringen van de reeks waren voorheen te zien bij FOX en werden daarna toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Na drie seizoenen besloot Fox echter dat het genoeg was geweest en het netwerk koos ervoor Lucifer te annuleren. Alle hoop voor een vierde seizoen leek dan ook gevlogen.

Totdat Netflix op het allerlaatste moment besloot om aan de slag te gaan met een vierde seizoen van Lucifer. Dat had ongetwijfeld deels te maken met het feit dat de fanbase van de serie opstond. Dagenlang was #SaveLucifer trending topic op social media en met succes.

Lucifer seizoen 4 toch langer dan gedacht

Toch was er ook een kanttekening bij het goede nieuws omtrent Lucifer seizoen 4. Waar Fox voorheen koos voor 26 afleveringen per seizoen, is voor het vierde seizoen gekozen voor ‘slechts’ tien episodes. Nu lijkt het vierde seizoen echter toch langer dan gedacht. Niet door meer afleveringen toe te voegen, maar door de afleveringen langer te maken. Zo werd onlangs een foto van aflevering 9 online geplaatst waarop een tijd van ruim een uur te zijn was.

Een fan vroeg zich dan ook af of we konden verwachten dat de aflevering ruim een uur zou duren. “Ha, dat is eigenlijk de starttijd, niet de speelduur. Maar het is langer dan de normale aflevering. Nog geen uur, maar je zult gelukkig zijn”, reageerde showrunner Joe Henderson. Het is nog even de vraag of die langere speelduur geldt voor alle afleveringen van seizoen 4, maar daar ziet het er tot op heden wel naar uit.

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer Lucifer seizoen 4 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!