Laatste Nieuws

Love, Death & Robots is Netflix’ eerste geanimeerde anthologieserie

Love, Death & Robots Netflix

David Fincher en Tom Miller hebben de handen in één geslagen voor een gloednieuwe serie voor Netflix. Love, Death & Robots is de eerste geanimeerde anthologieserie die door de streamingdienst besteld is. De serie richt zich op volwassenen.

Fincher en Miller

David Fincher en Tim Miller zijn niet zomaar namen. Regisseur Fincher werd eerder al genomineerd voor een Oscar en kennen we van onder meer Gone Girl en The Social Network. Tim Miller daarentegen was verantwoordelijk voor Deadpool. Nu zijn ze samen aan de slag gegaan met Love, Death & Robots. De serie wordt omschreven als een verzameling van geanimeerde verhalen in de genres sciencefiction, fantasie, horror en komedie. Zo komen we onder meer buitenaardse spinnen en bloeddorstige demonen tegen.

Miller ziet met Love, Death & Robots een droom in vervulling gaan. “Het combineert mijn voorliefde voor animatie en geweldige verhalen. Al tientallen jaren werd ik geïnspireerd door strips, boeken en tijdschriften met fantastische fictie, maar ze waren gedegradeerd tot de randcultuur van geeks en nerds waar ik deel van uitmaakte. Ik ben zo blij dat het creatieve landschap eindelijk voldoende is veranderend om animatie te maken met een volwassen thema om deel te worden van een groter, cultureel gesprek.

Love, Death & Robots op Netflix

Het eerste seizoen van Love, Death & Robots telt in totaal acht afleveringen, variërend van vijf tot vijftien minuten lang. Gezien het om een anthologieserie gaat, staan alle verhalen op zichzelf. Iedere aflevering is daarnaast gemaakt door een verschillend team filmmakers van over de hele wereld. Met de animatieserie richt de streamingdienst zich duidelijk op volwassenen. Wanneer we het eerste seizoen van de geanimeerde anthologieserie kunnen verwachten, is nog niet bekend.