Laatste Nieuws

Last Chance U keert voor vierde seizoen terug in Kansas

Last Chance U seizoen 4

Last Chance U keert in de zomer van 2019 terug voor een vierde seizoen. Na twee jaar bij East Mississippi Community College werd de overstap gemaakt naar Independence, Kansas. De Independence Community College Pirates keren terug voor een tweede campagne.

JuCo laatste kans voor spelers

Junior College (JuCo) is veelal gevuld met spelers die voor hun laatste kans vechten om de NFL te halen. Het gaat om veelal spelers met een smetje, die bij grote colleges zijn weggestuurd door diverse incidenten. Soms groot en soms klein, maar in alle gevallen moeten ze zich opnieuw bewijzen. EMCC werd twee seizoenen gevolgd, de op dat moment landelijke kampioen in de JuCo.

Coach Jason Brown

In het seizoen 2016-2017 werd de overstap gemaakt naar Independence. Een school die bekend stond om nederlagen en vooral ruime nederlagen. Dat veranderde toen coach Jason Brown werd aangesteld. Een ruwe man die zelf uit een arme wijk in Los Angeles komt. Hij spreekt de taal van veel van zijn spelers, al is het de vraag of hij daar niet in doorslaat. Waar Brown in ieder geval in slaagt is grote talenten naar Independence te lokken, wat voor een spraakmakend derde seizoen van Last Chance U zorgde.

Beste seizoen tot nu toe

Het werd een heftige seizoen, waarin de resultaten goed waren maar alle zaken daarom heen veel vraagtekens opriepen. Coach Brown is echter nog altijd de baas van de Pirates en zal opnieuw te zien zijn. Producer Greg Whiteley: “Coach Brown is erin geslaagd om een aantal spelers binnen te halen met fascinerende achtergrondverhalen. De Jayhawk Conference in Kansas is erg sterk, waardoor we absoluut terug moeten keren naar Kansas. Afgelopen week zijn we langs geweest op ICC en hebben de nieuwe spelers ontmoet. We denken dat dit het beste seizoen tot nu toe gaat worden.”