Laatste Nieuws

Laatste seizoen House of Cards heeft eindelijk releasedatum

Claire Underwood House of Cards Netflix

House of Cards seizoen 6 zal dit najaar het verhaal rondom de familie Underwood afronden. Met Claire Underwood in de hoofdrol zullen er nog acht afleveringen verschijnen. Deze zijn te zien vanaf vrijdag 2 november.

House of Cards veranderde het landschap

De komst van House of Cards veranderde voor een groot deel de wijze waarop Netflix series aan ons. Als eerste Original Serie was dit het startschot voor Netflix om eigen producties te maken en bingewatchen werd een begrip. Het verhaal van Frank en Claire Underwood, die als team de Amerikaanse politiek naar hun hand wilden zetten, werd een meeslepend verhaal. Netflix wilde afsluiten met het zesde seizoen, alleen alles veranderde afgelopen najaar.

Kevin Spacey ontslagen

Frank Underwood werd gespeeld door Kevin Spacey. Hij werd echter ontslagen nadat er veel beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag naar buiten kwamen. Netflix zette hem aan de kant, waardoor het verhaal voor het slotseizoen moest worden herschreven. In de serie was de macht al overgegaan van Frank naar Claire, maar nu draagt Robin Wright de gehele serie.

My Turn in House of Cards

Het slotseizoen zal dan ook draaien om Claire Underwood en in de acht resterende afleveringen zullen de losse lijntjes worden afgerond. Het zesde seizoen van House of Cards krijgt dan ook de ondertitel My Turn mee.