Laatste Nieuws

Laatste afleveringen Shadowhunters onderweg naar Netflix

De laatste afleveringen van Shadowhunters zijn onderweg naar Netflix in België. Door een deal tussen Freeform en Netflix kunnen we ook de laatste afleveringen van de serie binnen 24 uur na de release in de Verenigde Staten bekijken bij Netflix. Na de laatste twaalf afleveringen van seizoen 3B is het echter gedaan voor de bovennatuurlijke drama-serie.

Clary keert terug

Nog voordat de eerste aflevering van het tweede deel van Shadowhunters is verschenen, is al duidelijk dat Clary niet dood is gegaan tijdens de midseason finale. “Kat McNamara komt terug naar de serie. Zonder het te verpesten, het feit dat de hand van Jonathan haar vastgreep, betekent dat er iets vooruitgaat. Ze was niet alleen toen ze die kamer in liep en Lilith deed veel om Jonathan terug te brengen. De arm bewees dat het werkte en dat ze nog leeft”, liet uitvoerend producent Todd Slavkin weten.

Haar vriend Jace en beste vriend Simon denken echter wel dat Clary is overleden en dat heeft invloed op hun gedrag in de slotafleveringen van Shadowhunters. Voor het tweede deel van seizoen 3 wordt zeer waarschijnlijke het vijfde boek van de reeks gebruikt genaamd City of Lost Souls. De afleveringen die nog komen worden omschreven als ‘hartverscheurend, vreugdevol en opwindend.’ “We kijken uit naar de sterke finish. Het zal niet gebeuren dat mensen er zat van worden. Het krijgt een goed einde. Mensen zullen gelukkig zijn, ik kijk er echt naar uit.”

Shadowhunters seizoen 3B naar Netflix

De eerste aflevering van de tweede helft van Shadowhunters seizoen 3 wordt op 25 februari uitgezonden bij Freeform. Een dag later, op 26 februari, wordt de aflevering vervolgens toegevoegd aan het aanbod van Netflix in België. Daarna kunnen we wekelijks op dinsdag een nieuwe aflevering van Shadowhunters verwachten totdat de laatste aflevering op 14 mei is verschenen. Vanaf dat moment is het echt gedaan met de serie.

Die annulering van Shadowhunters heeft overigens deels te maken met Netflix. De deal voor de internationale uitzendrechten van Netflix is bijna verlopen en de streamingdienst gaf aan na het derde seizoen te willen stoppen met de samenwerking. Gezien Freeform de serie niet in zijn eentje kon produceren, is ervoor gekozen om Shadowhunters te annuleren. Hieronder is alvast een trailer te bekijken voor de slotafleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?