Laatste Nieuws

La Casa de Papel seizoen 5 in twee delen geknipt: releasedata bekend

Netflix heeft de releasedata van het vijfde seizoen van La Casa de Papel bekendgemaakt. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om het slotseizoen van de serie in twee delen te knippen. Daardoor kunnen we al in september aan de slag met de eerste afleveringen van het laatste seizoen. Een paar maanden later, in december, wordt vervolgens het slotstuk toegevoegd aan het aanbod.

Slotstuk

Met de aankondiging van seizoen 5 van La Casa de Papel is ook meteen het einde in zicht. De Spaanse hitserie houdt er na vijf seizoenen mee op. Maker Álex Pina heeft er alles aan gedaan om het laatste seizoen een succes te maken. “Toen we begonnen met het schrijven van het vijfde seizoen tijdens de pandemie, voelden we dat we dingen moesten veranderen voor wat verwacht werd van een slotseizoen met tien afleveringen.”

“We gebruikten elk hulpmiddel dat we konden vinden om de sensatie van een seizoensfinale of seriefinale te brengen. We besloten om de bende de touwtjes in handen te geven. In deel 2 concentreren we ons meer op de emotionele situatie van de karakters. Het is een reis die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek”, legde Pina uit.

Snel naar Netflix

Het lange wachten op La Casa de Papel seizoen 5 is nu echt bijna voorbij. Vanaf 3 september staat het eerste deel van het vijfde seizoen op Netflix en op 3 december volgt het tweede deel. Daarmee heeft Netflix razendsnel gehandeld. De opnames zijn recent volledig afgerond en door het in twee delen te lanceren krijgen de makers de tijd om deel 2 rustig af te werken.

In het vijfde seizoen gaat de serie verder waar het gebleven was. De bende zit al meer dan honderd uur opgesloten in de Spaanse bank. Nu het ze gelukt is om Lisboa te bevrijden, is er allesbehalve vreugde als blijkt dat ze iemand van de groep hebben verloren. Ondertussen zit El Professor in gevangenschap en is er nu niemand meer om de groep te leiden. Met het einde van de roof in zicht, verandert de grootste overval plots in een oorlog.

Bekijk de aankondiging van de releasedata

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?