Laatste Nieuws

‘La Casa de Papel krijgt ook vijfde seizoen op Netflix’

La Casa de Papel lijkt op Netflix voorzien te worden van een vijfde seizoen. Nadat eerder al duidelijk werd dat er sowieso nog een vierde seizoen zou volgen van de succesvolle Spaanse serie, heeft FormulaTV inmiddels naar buiten gebracht dat we ook op een seizoen 5 mogen rekenen. Dat zou betekenen dat we nog lang geen afscheid hoeven nemen van de professor en de overvallers.

Groot succes

La Casa de Papel verscheen in 2017 voor het eerst bij Antena 3 en volgde later op Netflix. In de eerste twee seizoenen werden we meegenomen naar de overval op de Koninklijke Munt, terwijl we in het derde seizoen zagen dat het niet om geld draaide maar om familie.

Dat derde seizoen groeide binnen no time uit tot een groot succes. Meer dan 34 miljoen huishoudens begonnen in de eerste week na de release aan seizoen 3. Meer dan 24 miljoen huishoudens hadden in de eerste week na de release al meer dan acht afleveringen van het seizoen bekeken.

Seizoen 4

Sinds het derde seizoen van La Casa de Papel op Netflix is verschenen, is het wachten op het vierde seizoen begonnen. Helemaal gezien het derde seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Daar lijken we niet heel lang op te hoeven wachten, want toen de opnames van het derde seizoen werden afgerond gingen die van het vierde seizoen direct van start. Het gerucht gaat inmiddels dan ook dat seizoen 4 mogelijk al in januari 2020 komt.

La Casa de Papel seizoen 5

Nu blijkt dat de verhalen van La Casa de Papel nog verder gaan. De opnames van het vijfde seizoen zouden gepland staan voor begin 2020. Alhoewel we nog weinig weten over het vijfde seizoen, lijkt Álvaro Morte wel terug te keren als ‘El Profesor’. Mogelijk wordt wel de overstap gemaakt naar het buitenland, al houdt maker Alex Pina dat nog in het midden.

“Er gingen stemmen op om naar het buitenland te gaan, zelfs Fort Knox is genoemd. Maar La Casa de Papel heeft een Latijnse uitstraling. De deur gaat misschien open voor een overval in Zuid-Amerika, maar de Angelsaksische sfeer zou de karakteristieke smaak van de serie doen verdwijnen.” Wanneer we het vijfde seizoen op Netflix mogen verwachten, is nog niet bekend.

Wil jij als eerste weten wanneer La Casa de Papel seizoen 4 en 5 op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!