Laatste Nieuws

Krijgt La Casa de Papel een spin-off op Netflix?

La Casa de Papel wordt mogelijk voorzien van een spin-off. We kunnen wel stellen dat Netflix met de Spaanse series goede zaken doet. La Casa de Papel is uitgegroeid tot een groot succes en ook titels als Vis a Vis en Élite doet het uitstekend. Mogelijk mogen we in de toekomst een nieuwe Spaanse serie verwachten in de vorm van een spin-off van La Casa de Papel.

Spin-off La Casa de Papel op komst?

Producent Jesús Colmenar was onlangs aanwezig bij Almería International Film Festival. Daar kreeg hij een aantal vragen van fans voorgeschoteld. Tijdens zijn aanwezigheid daar verklapte Colmenar onder meer dat Netflix overweegt om een spin-off te laten maken van La Casa de Papel. Helaas kon de producent nog niet aangeven welk personage centraal zou staan in die eventuele spin-off. “Die informatie zou ons ons leven kosten.”

De aanwezige gasten hopen massaal op een spin-off waarin dieper wordt ingezoomd op het leven van Berlijn. De acteur die in de huid kruipt van Berlin, Pedro Alonso, was zelf ook aanwezig bij het evenement. Hij vindt het moeilijk om te kiezen welk karakter een spin-off zou verdienen. “Ieder karakter heeft zoveel kracht gekregen, dat we bijna een spin-off van iedereen zouden kunnen maken.”

La Casa de Papel seizoen 4

Ondertussen verheugen fans van La Casa de Papel zich op een vierde seizoen. Tijdens de bijeenkomst wilde Colmenar daar ook kort iets over kwijt. “Het vierde seizoen wordt moeilijker. Het wordt moeilijker voor de kijker.” Wat hij daar precies mee bedoelt, is nog niet helemaal duidelijk. Waar hij wel duidelijk over was, is dat de fans een belangrijke rol hebben gespeeld bij de bestelling van een derde en vierde seizoen.

“De enige reden dat we een derde en vierde seizoen hebben gemaakt, is omdat we het groter wilden maken. Daarin was de feedback van fans op social media erg belangrijk. Als we geen belangrijke reden hadden gevonden en het verhaal niet hadden kunnen aanpassen om verder te gaan, waren we niet teruggekeerd”, aldus Colmenar. Helaas is het nog onduidelijk wanneer we dat vierde seizoen op Netflix mogen verwachten.

De Beste Spaanse series