Trailers

IJslandse crimeserie The Valhalla Murders (Brot) met vertraging op Netflix

The Valhalla Murders, ook bekendals Brot, zal in februari eindelijk op Netflix in België te zien zijn. Dat is met een vertraging van een klein jaar voor de eerste IJslandse Netflix Original Serie verschijnt. De afgelopen jaren zijn we al verwend met fraaie crimeseries van het eiland, zoals onder meer Trapped en Case. Brot is echter de eerste serie waar Netflix de hand in heeft gehad.

The Valhalla Murders

Het gaat om een zogenaamde co-productie van Netflix en de IJslandse zender RUV. Deze samenwerkingen doet Netflix vaker, denk aan Undercover met de VRT en de BBC voor Giri/Haji of Collateral. Nu is het de beurt aan Brot, met de Engelse titel The Valhalla Murders. Het verhaal is bedacht door Pordour Palsson, met hulp van scriptschrijfster Marget Ornolfsdottir (Trapped 2 en Prisoners).

Kata en Arnar naar Valhalla

In Brot draait het om een seriemoordenaar, de eerste ooit op IJsland. De zaak loopt al snel uit de hand, waardoor Kata – die het onderzoek moet leiden – extra hulp krijgt. Deze wordt ingevlogen, want Arnar keert terug naar IJsland. Hij is een profiler en moet voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. Maar waarom is hij vertrokken naar Oslo, want zijn verleden heeft hij duidelijk nog niet afgesloten. En ondertussen heeft Kata ook behoorlijk wat kopzorgen, want haar gezin heeft flink te lijden onder al haar werk. Kata en Arnar komen uiteindelijk in Valhalla terecht, een dorp waar 35 jaar geleden vreselijke dingen zijn gebeurd.

Bekijk de trailer van Brot / The Valhalla Murders

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?