Laatste Nieuws

House of Cards stopt na seizoen 6; Opnames stilgelegd vanwege Spacey

Het hoge woord is eruit, na zes seizoenen komen er een einde aan House of Cards. De baanbrekende serie van Netflix zal in 2018 terugkeren voor één laatste seizoen. Daarmee wordt er ook gelijk een punt achter de meest succesvolle Original Serie van Netflix worden gezet. UPDATE 31 oktober: De opnames zijn per direct stilgelegd.

Lang onduidelijkheid

De afgelopen maanden ontstonden er veel vraagtekens of er überhaupt nog wel een zesde seizoen van de politieke dramaserie zou verschijnen. Aan het begin van de zomer verscheen het vijfde seizoen en na alle vorige campagnes werd na maximaal anderhalve maand een nieuw seizoen aangekondigd. Nu bleef het lang stil, tot er onlangs vanwege een schietpartij in de wijk waar House of Cards werd opgenomen plaats vond. Toen werd duidelijk dat er wel gewerkt werd aan nieuwe episodes.

In 2018 slotstuk House of Cards

Nu is naar buiten gekomen via The Hollywood Reporter dat er een zesde seizoen komt, maar dat dit gelijk ook het laatste zal zijn. Wanneer in 2018 de afleveringen te zien zullen zijn is op dit moment nog niet bekend, wel dat het opnieuw om dertien afleveringen zal gaan. Daarin zal duidelijk worden het (politieke) leven van Frank Underwood (Kevin Spacey) en Claire Underwood (Robin Wright) tot een einde zal komen.

Opnames stilgelegd

Dinsdagavond onze tijd is naar buiten gekomen dat sinds vandaag de opnames van House of Cards seizoen 6 stil zijn gelegd. In onderstaande verklaring heeft Netflix laten weten dat dit besluit is genomen om de situatie rondom Kevin Spacey af te wachten. De aantijgingen aan het adres van de vertolker van Frank Underwood zijn van dien aard, dat Netflix eerst alles rustig wil evalueren met producentpartner MRC. De cast en crew is hierover vandaag geïnformeerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?