netflix devices

Hoe werkt Netflix?

Netflix heeft een overvolle kast met DVD’s onnodig gemaakt. Ook een volgepropte (externe) harde schijf met films en series is niet meer nodig. Met Netflix stream je namelijk films en series, ideaal dus! Er zijn tal van mogelijkheden om films, series, documentaires en cabaretvoorstellingen te kijken via Netflix. Er zijn namelijk meerdere platforms die ondersteund worden door Netflix. Maar hoe werkt Netflix eigenlijk? En wat maakt Netflix zo handig? De vraag hoe werkt Netflix krijgen we dan ook vaak binnen We leggen het hier uit! Netflix streamt films via het Internet. Wanneer je een abonnement hebt, kun je de films of series on demand kijken. Kortom op ieder moment dat het jou het beste uitkomt.

Het grote voordeel is dat je niets hoeft te downloaden. Je logt in via de website van Netflix, je opent de app op je telefoon (smartphone) of tablet of via de opties op je smart tv. Een voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten met het kijken naar de film voordat het gedownload is. Door het streamen van content kun je direct beginnen met kijken.

Hoe werkt Netflix?

Hoe werkt Netflix vervolgens? Heel eenvoudig. Zodra je een abonnement hebt maak je een eigen account aan. Dan zoek je de film of serie uit die je wilt kijken je kunt gelijk beginnen. Handig aan het systeem van Netflix is dat er wordt opgeslagen wat je hebt gekeken. Je kunt ook een beoordeling geven hoe goed je de film of serie vond. Aan de hand van jouw kijkgedrag en beoordelingen krijg je kijktips. Daarnaast kun je ook series en films bij je favorieten zetten en staan de films en series die je als laatste hebt gekeken op een rijtje. Zo kun je eenvoudig de serie terugvinden waar je mee bezig was.

Netflix op smartphones

Om een film of serie die op Netflix staat op je smartphone af te kunnen spelen dien je de officiële applicatie van Netflix te downloaden uit de stores. Er zijn officiële apps uitgebracht voor telefoons die draaien op Android, iOS (iPhone) en Windows. Zodra de app geïnstalleerd is op de gsm is het een fluitje van een cent om Netflix te gebruiken. Start de applicatie op, zoek de gewenste titel via het eenvoudig te bedienen menu en druk op play.

Netflix op tablets

De tablet blijkt een favoriet apparaat om een film of serie van Netflix te streamen. Dit omdat het apparaat niet zo zwaar is als een laptop en het daardoor bijvoorbeeld ideaal is om op schoot op de bank te gebruiken, terwijl er op de televisie in de huiskamer iets anders op staat. Ook voor de tablets geldt dat er apps zijn voor Android, iOS (iPhone) en Windows.

Netflix op televisie

Het lekkerste is natuurlijk om een film of serie lekker lui liggend op de bank te kijken via de televisie. Maar hoe werkt Netflix op tv? Dat kan op veel verschillende manieren. Op smart tv’s kun je de applicatie binnenhalen. Daarnaast zijn de Apple TV en de Google Chomecast handige hulpjes. Door middel van deze mediaplayers kun je alles weergeven op televisie. Een makkelijke optie is ook om een HDMI-kabel tussen je laptop en je televisie te plaatsen.

Concurrenten van Netflix

Inmiddels zijn er ook een aantal concurrenten van Netflix. Eén daarvan is Nederlandstalig: Videoland. Dit is een Nederlandse dienst, maar ook beschikbaar in België. Videoland is sinds een aantal jaren in handen van RTL Nederland en brengt daardoor veel RTL-series in het aanbod. Daarnaast veel films, documentaires, concertregistraties. Lees hier hoe Videoland in België te bereiken is en bekijk hier alvast het aanbod van Videoland.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?