Laatste Nieuws

Hit & Run ondanks grote cliffhanger nu al gecanceld

De serie Hit & Run komt zeer verrassend nu al aan zijn einde. De Israëlisch-Amerikaanse thriller debuteerde afgelopen maand, maar krijgt ondanks een grote cliffhanger geen vervolg. Dat Hit & Run is gecanceld komt dan ook als een grote verrassing.

Goede ontvangst, hoog in de lijsten

In veel landen waaronder ook België stond Hit & Run gelijk bovenaan de kijklijsten en bleef daar ook lang hangen. Zo was Hit & Run in de Amerikaanse top-10 zelfs drie weken terug te vinden. Met een 7,1 op IMDb was de ontvangst ook positief en leek het slechts een kwestie van tijd voor een vervolg zou komen. Te meer ook omdat de showrunners een overall deal hebben met Netflix en bewust ervoor hadden gekozen om het seizoen te eindigen met een cliffhanger. Toch pakte het anders uit.

Extreem duur project

Waarom is Hit & Run dan toch gecanceld? Dit ligt vooral aan het proces wat eraan vooraf is gegaan én wat nog te wachten zou staan. De serie was ontzettend duur om te maken. De showrunners waren eerder verantwoordelijk voor Fauda. “Eén aflevering Hit & Run was net zo door als twee volledige seizoenen van Fauda. Daarom wilde Netflix dan ook dat het een internationaal succes zou worden”, lieten ze eerder al optekenen. Het productieproces was ook een flinke kluif geworden, want mede door de coronaperikelen is er liefst drie jaar gewerkt om één seizoen op te nemen. Dit komt mede doordat er gereisd moest worden tussen Tel Aviv en New York.

Duister leven van zijn vrouw

Hit & Run vertelt het verhaal van de Israëlische reisgids Segev Azulai (Lior Raz), die een gelukkig leven leidt met zijn dochter Ella (Neta Orbach) en zijn nieuwe liefde Danielle (Kaelen Ohm), een knappe Amerikaanse ballerina. Zijn duistere leven heeft hij achter zich gelaten, maar als Danielle doodgereden wordt moet hij in het verleden verworven skills aanwenden om op zoek te gaan naar de moordenaars. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel, dat hem naar de Verenigde Staten brengt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?