Laatste Nieuws

Hiphop-serie The Get Down krijgt geen vervolg

Aan The Get Down komt na één seizoen een einde. Afgelopen zomer en dit voorjaar verschenen de afleveringen in twee delen op Netflix. De serie over de opkomst van hiphop viel bij de doelgroep zeer in de smaak, maar brak niet door bij het grote publiek. Daarop is er nu een streep gezet onder het project.

Luhrmann twee jaar zoet met The Get Down

Regisseur Baz Luhrmann is jaren bezig geweest met The Get Down, maar kon lange tijd geen partij vinden die het wilde financieren. Uiteindelijk stapten Sony en Netflix erin, maar is het dus slechts van korte duur. Luhrmann heeft zelf bekendgemaakt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er nog een vervolg gaat komen. “Toen Sony en Netflix mij vroegen The Get Down te realiseren, heb ik mijn filmregieprojecten twee jaar uitgesteld. We hebben over heel veel mogelijkheden voor de toekomst nagedacht, maar de simpele waarheid is: ik maak films. En het ding met films is dat als je ze regisseert, je niets anders in je leven kunt hebben.”

Lovend ontvangen door kleine doelgroep

Met een budget van 107 miljoen euro kon The Get Down flink aan de slag en was samen met onder meer The Crown één van de duurste series ooit op Netflix. Het werd het ook een fraaie productie getuige alleen al de 8,4 op IMDb. Binnen de doelgroep werd The Get Down lovend ontvangen, maar het grote publiek werd niet bereikt. Daarmee doet het erg denken aan de soortgelijke muziekserie van HBO: Vinyl. Hierin werd de muziekscene in New York in de jaren zeventig belicht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?