Laatste Nieuws

Hier draait het in tweede seizoen Riverdale om

Riverdale Netflix

De eerste dertien aflevering van Riverdale staan inmiddels op Netflix en het allergrootste mysterie is nu opgelost. We weten wie de moord op Jason Blossom heeft gepleegd. Toch zijn er nog genoeg onbeantwoorde vragen en zeker de seizoensfinale maakt kijkers nieuwsgierig naar wat er in het tweede seizoen gaat gebeuren. Showrunner Roberto Aguirre-Scasa ging het gesprek aan met Entertainment Tonight en vertelde wat ons te wachten staat in het tweede seizoen van Riverdale.

Let op: Dit artikel bevat spoilers over Riverdale seizoen 1

Duistere kant Archie

De seizoensfinale van het eerste seizoen van Riverdale eindigde met een gigantische cliff-hanger. Archie en Fred Andrews spraken af om samen wat te gaan eten bij Pop’s en eenmaal daar gearriveerd besluit hij nog even zijn handen te wassen. Als Archie vervolgens terugkomt, ziet hij dat de zaak wordt overvallen door een man met een pistool. Fred Andrews wordt door het schot geraakt en het is niet bekend hoe hij eraan toe is. In het tweede seizoen gaan we erachter komen hoe het nu met Fred is, of het wel echt een overval was en wie er achter de actie zat.

De schietpartij waarvan Fred het slachtoffer is geworden, is het nieuwe mysterie dat ons in het tweede seizoen bezig gaat houden. En niet alleen ons, want ook Archie verandert door de gebeurtenis. Hij belandt op een pad waar hij te maken krijgt met wraak, duisternis en geweld. Er wordt ons een ‘heel andere Archie’ beloofd. En die verandering gaat ongetwijfeld gevolgen hebben voor de relatie van Archie met Veronica.

De familie Lodge

De familie Lodge gaat sowieso een belangrijke rol spelen. Misschien zitten Hermione en Hiram wel achter de overval. De moeder van Veronica wilde tenslotte koste wat het kost dat Fred zijn handtekening zou zetten onder een aanbod waarmee de vader van Archie werd uitgekocht, maar daar werkte hij niet aan mee. Het is ook de vraag hoe de relatie van Veronica en haar ouders komend seizoen zal zijn. Hiram (Mark Consuelos) komt op vrije voeten en als de Archie Comics gevolgd gaan worden, betekent dat weinig goeds voor Archie. Hiram heeft het vriendje van Veronica nooit gemogen.

Betty en Jughead

Betty verloor haar hart al op jonge leeftijd aan Archie, maar een relatie lijkt er tussen de twee niet in te zitten. In de loop van het seizoen ontwikkelt ze gevoelens voor Jughead, maar ook hij krijgt in het tweede seizoen een andere rol. De Southside Serpents zijn blij dat F.P. ze niet verraadt en besluiten zijn zoon Jughead een jacket van de club te brengen. Op het eerste oog wellicht wat onschuldig, maar in het tweede seizoen blijkt anders. Een burgeroorlog tussen de noord- en de zuidkant van Riverdale gaat de gemoederen bezighouden. Dat brengt Jughead waarschijnlijk in een lastige positie terecht waarin hij moeilijke keuzes moet gaan maken. De relatie van de tortelduifjes loopt dus ongetwijfeld gevaar.

De families Cooper en Blossom

De families Cooper en Blossom hebben in het eerste seizoen al een grote rol gespeeld en in het tweede seizoen gaat dat niet veranderen. Aan het eind van het eerste seizoen besloot Cheryl alles achter zich te laten en het huis van de familie in vuur op te laten gaan. Moeder Penelope zal haar handen vol krijgen met haar ontspoorde dochter. De familie Cooper staat ook nog wel iets te wachten. Polly zal bevallen van haar tweelingen en Betty gaat misschien wel haar echte broer leren kennen.

Het tweede seizoen van Riverdale lijkt dus allerminst saai te worden. Mogelijk moeten we wel nog even wachten voordat we het nieuwe seizoen kunnen bekijken. Over een releasedatum werd tot op heden nog niet gerept.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?