Netflix storing

Heeft Netflix een storing?

Zo nu en dan komt het weleens voor dat je vanwege een storing geen films of series op Netflix kunt kijken. Heel vaak ligt de streamingdienst er niet uit, maar toch komt het af en toe voor dat we een avond moeten doorbrengen zonder de content van de populaire streamingdienst. Dergelijke storingen kunnen verschillende redenen hebben en soms blijkt slechts een kleine groep last te hebben van de storing. In dit artikel kijken we naar welke storingen voor kunnen komen.

Aantal storingen per jaar

Het verleden heeft uitgewezen dat Netflix de afgelopen jaren een aantal keer een storing heeft gehad. Hierin zijn we al verschillende soorten storingen tegen gekomen. De meestvoorkomende storing is er één waarbij er problemen zijn met het verbinden van de server. Het is al weleens gebeurd dat de streamingdienst er hierdoor urenlang uit lag. Ook is het al eens voorgekomen dat gebruikers op zoek gingen naar hun favoriete titel en deze ineens niet meer tot het aanbod van de streamingdienst behoorde. Als het dan om grote titels gaat als Riverdale, House of Cards of Breaking Bad, dan weet je dat er sprake is van een storing.

Storing op Netflix

Netflix heeft op zijn website ook een handige tool waarmee we eenvoudig kunnen zien of er sprake is van een storing. In het helpcentrum is een speciale pagina geplaatst die ons vertelt of de streamingdienst online is. Zodra de dienst eens offline is vanwege een storing, vind je dat terug op de pagina en krijg je ook direct een duidelijke beschrijving van het probleem.

Soms lijkt het alsof Netflix een storing heeft, maar blijkt het probleem bij onszelf te liggen. Hieronder dan ook een overzicht van een aantal foutmeldingen die je tegen kunt komen bij de streamingdienst. Is er bij jou sprake van een andere foutcode? Dan kun je ook proberen om die in te vullen in het helpcentrum van Netflix.

Foutmeldingen op Netflix

Netflix-fout 118: ‘We kunnen de Netflix-service niet bereiken. Probeer het later opnieuw.’ -> Probleem met de netwerkverbinding.
Netflix-fout 122: ‘Er is een probleem opgetreden tijdens het afspelen van deze titel. Probeer het later opnieuw of selecteer een andere titel. ‘ -> Gegevens op het apparaat moeten worden vernieuwd.
Netflix-fout 123: ‘Het item dat je hebt geselecteerd is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.’ -> Dit wijst op een probleem met de Netflix-app, bepaalde Netflix-accountgegevens of verbinding met het internet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?