iPhone Netflix

Handige apps voor een optimale Netflix ervaring

Tegenwoordig zijn er heel wat apps in de App Store en Play Store te vinden voor een optimale Netflix-ervaring, maar welke apps mogen nou absoluut niet ontbreken op jouw smartphone of tablet? In dit artikel hebben we de meest handige apps op een rijtje gezet zodat jij voortaan op de allerbeste manier kunt genieten van jouw favoriete films en series.

Netflix app

De allereerste app in dit rijtje kan natuurlijk geen andere app zijn dan de Netflix-app zelf. Met de app bij de hand kun je voortaan altijd en overal aan de slag met jouw favoriete films en series. Daarvoor hoef je sinds de komst van het download-systeem niet eens meer altijd over internet te beschikken om te kunnen Netflix’en. Ook voor onderweg is de app onmisbaar.

De Netflix app is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store.

Netflix app

Netflix VR

Wil je de ultieme kijkervaring? Dan biedt de Netflix VR-app de oplossing. Door gebruik te maken van deze app bevind je je volledig in de actie. Om met de app aan de slag te kunnen, heb je wel een Google Daydream-bril nodig. Daarnaast is deze app alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

De Netflix VR-app is gratis te downloaden in de Play Store.

Netflix VR App

FAST Speed Test

Voordat je met Netflix aan de slag gaat, kan het handig zijn om te bekijken of je internetsnelheid wel hoog genoeg is. Om zonder haperingen te kunnen kijken, dien je een goede internetverbinding te helpen. Met de FAST Speed Test-app kun je bekijken of jouw snelheid wel toereikend is.

De FAST Speed Test is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store.

Fast Speed Test

IMDb

Soms kan het moeilijk zijn om een film of serie te vinden die je graag wil zien, of je wil gewoon graag meer weten over bepaalde acteurs of actrices uit een titel die je kijkt. Dan komt IMDb van pas. Deze app met een enorme database kan je voorzien van heel wat informatie. Zo zie je hoe goed films en series scoren en krijg je meer achtergrondinformatie.

De IMDb app is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store.

IMDb app

Remote to Netflix

Wil je je computer gebruiken om aan de slag te gaan met Netflix, dan kan het handig zijn om een afstandsbediening bij de hand te hebben. Remote to Netflix werkt met WiFi en maakt het mogelijk om jouw smartphone of tablet om te toveren naar een afstandsbediening. Deze app is alleen beschikbaar voor Apple-apparaten.

De Remote to Netflix-app is gratis te downloaden in de Play Store.

TV Time

Ben je op zoek naar een app waarmee je precies kunt bijhouden waar je bent gebleven met al je favoriete series? Dan is TV Time een aanrader. De app biedt daarnaast ook de mogelijkheid om je nieuwe titels aan te bevelen gebaseerd op d eseries die je kijkt en je krijgt de kans om te zien wat andere fans zeggen.

De TV Time app is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store.

TV Time

Apps van Netflix-series

Apps zijn er tegenwoordig in veel soorten en maten en ook Netflix-series krijgen steeds vaker een eigen app. Zo hebben bijvoorbeeld Stranger Things en Orange is the New Black al een eigen applicatie te pakken.

Stranger Things: The Game

Stranger Things kreeg voor de release van zijn tweede seizoen al een eigen game in Google Play en de App Store. Stranger Things: The Game is een spel dat een retro-look heeft meegekregen en waarin je in het plaatsje Hawkins moet proberen om mysteries op te lossen.

De Stranger Things: The Game app is gratis te downloaden in de Play Store en in de App Store.

Stranger Things app

Orange Is The New App

Ook Orange is the New Black, dat in 2019 zijn laatste seizoen krijgt op Netflix, heeft een eigen app gekregen. Daarin is het mogelijk om leuke kaartjes te maken. Die kun je personaliseren met een bericht of een foto en is te delen via onder meer Twitter, WhatsApp, Facebook en Instagram. De app is alleen te downloaden op Android.

De Orange Is The New App is gratis te downloaden in de Play Store.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?