Laatste Nieuws

Goede hoop voor tweede seizoen Bodyguard

Alhoewel het al lange tijd stil is rondom Bodyguard, is er nu toch weer hoop voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de Britse serie verscheen in het najaar van 2018 bij BBC en kwam later ook op Netflix. Sindsdien werd er meerdere keren gesproken over een vervolg, maar het hoge woord bleef tot op heden uit. Uitvoerend producent Simon Heath blijkt de hoop nog niet te hebben opgegeven.

David Budd

Richard Madden kroop voor Bodyguard in de huid van David Budd. De acteur gaf al snel na de lancering van seizoen 1 open te staan voor een vervolg. “Het zou geweldig zijn om een tweede seizoen te krijgen. We willen graag meer doen. We stellen het op prijs dat de fans hongerig zijn een vervolg. Er moet echter veel geregeld worden voor een tweede seizoen en we werken eraan.”

Na die woorden van Richard was het lange tijd stil rondom Bodyguard. Een vervolg werd nog niet besteld. In mei 2019 vertelde hij: “We zijn nog steeds in gesprek. We kijken nu naar de logistiek voor een eventueel tweede seizoen. We hebben het eindpunt van die discussies nog niet bereikt.”

Goede hoop

Na jarenlange stilte kwam er deze week eindelijk weer een beetje goede hoop. Heath sprak met Metro over Line of Duty, maar nam ook korte de tijd voor Bodyguard. “Bodyguard is een groot project om weer in elkaar te zetten. Ik ben er redelijk zeker van dat we het te zijner tijd zullen zien. Met Line of Duty weten we opnieuw niet of seizoen zes het laatste zal zijn”, zo besloot Heath. Er is dan ook nog altijd goede hoop voor een tweede seizoen. Of en wanneer dat gaat gebeuren, blijft voor nu echter onduidelijk.

Wil jij als eerste weten wanneer het tweede seizoen van Bodyguard op Netflix België komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?