Laatste Nieuws

GLOW door coronaperikelen geannuleerd: geen vierde seizoen

Slecht nieuws voor wie reikhalzend uitkeek naar het vierde seizoen van GLOW. De serie krijgt namelijk toch geen vierde seizoen. Ondanks dat eerder wel een seizoen 4 was besteld, blijkt nu dat dat seizoen niet gemaakt gaat worden. Dat heeft alles te maken met de uitbraak van het coronavirus.

Jaren ’80

In GLOW, afkomstig van Orange is the New Black-maker Jenji Kohan, volgen we een groep dames in de jaren’80 terwijl ze groot worden in showworstelen. In seizoen 4 zou de reeks afgesloten moeten worden, maar dat gaat door de coronapandemie niet gebeuren. Daarmee is GLOW de tweede serie die ondanks een vernieuwing toch is geannuleerd. Eerder gebeurde dat al met The Society.

Moeilijke beslissing

Netflix heeft de knoop doorgehakt. “We hebben de zeer moeilijke beslissing genomen om niet door te gaan met het vierde seizoen van GLOW. Door de gevolgen van corona is het filmen van de dit fysiek intieme show een zeer grote uitdaging voor de cast”, liet een woordvoerder van Netflix weten. Mede daardoor gingen de opnames ook nog niet van start.

Ook de bedenkers Liz Flahive en Carly Mensch lieten van zich horen. “Corona is een dodelijk virus. Het is een wereldwijde tragedie en daar moet onze focus op liggen. Netflix heeft nu besloten om het finaleseizoen van GLOW niet te laten maken. We hebben altijd de creatieve vrijheid gehad om onze verhalen te vertellen. Dat is nu verleden tijd. Er gebeuren op dit moment heel veel vreselijke dingen in de wereld en die zijn veel groter dan het verlies van GLOW. Natuurlijk is het voor ons wel een klap, we zullen de cast en de crew missen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?