Laatste Nieuws

Gebroeders Coen maken een serie voor Netflix

Coen Brothers films

De gebroeders Coen gaan aan de slag voor Netflix. Joel en Ethan hebben de afgelopen vijfentwintig jaar veel naam gemaakt met hun films, nu gaan ze aan de slag met een western. The Ballad of Buster Scruggs zal naar verwachting in 2018 op de streamingdienst verschijnen.

Reeks aan topfilms van Coen-broers

In de jaren tachtig begonnen Joen en Ethan Coen met het maken van films, in de jaren negentig braken ze echt door met Fargo (1996) en vervolgens onder meer The Big Lebowski, No Country for Old Men, True Grit en vorig jaar Hail, Caesar. Deze film verschijnt overigens later deze maand op Netflix. Het meest bekroond werden ze met No Country for Old Men, met liefst vier Oscars.

The Ballad of Buster Cruggs

Met The Ballad of Buster Cruggs gaan de broers Coen voor het eerst aan de slag met een serie. Het wordt een western-serie, bestaande uit zes verhalen over de denkbeeldige grens tussen het wilde westen en de beschaafde streken in het oosten. Iedere aflevering zal een ander onderwerp over het Westen aansnijden, met Buster Cruggs (gespeeld door Tim Blake Nelson) als terugkerend personage. Netflix is uiteraard blij met het binnenhalen van de broers. “The Coens zijn visionaire regisseurs, meesterlijk in het vertellen van verhalen en kleurrijke taalkundigen”, aldus Cindy Holland, vice president Original Content.