Laatste Nieuws

Game of Thrones-schrijvers werken aan nieuw Netflix project

David Benioff en D.B. Weiss gaan voor Netflix aan de slag met een nieuw project. De twee schrijvers van Game of Thrones gaan de boeken The Three-Body Problem verfilmen tot een serie. Daarvoor slaan ze de handen in één met Alexander Woo.

Benioff

De Amerikaanse schrijver Benioff heeft al een flinke carrière achter de rug. Zo prijken projecten als 25th Hour, Troy en The Kite Runner al op zijn cv. Zijn meest bekend werk is echter wel Game of Thrones waarvoor hij samenwerkte met D. B. Weiss. De twee leken daarna enige tijd aan de slag te gaan met een Star Wars-trilogie, maar hun Netflix-projecten bleken te veel tijd in beslag te nemen.

The Three-Body Problem

Het tweetal gaat samen met Woo aan de slag met The Three-Body Problem, een Chinese trilogie die geschreven is door Cixin Liu. In de serie zal een bijzondere wereld onder de aandacht worden gebracht. The Three-Body Problem gaat tenslotte over het eerste contact van de mensheid met een buitenaardse beschaving. “Het is de meest ambitieuze science-fiction serie die we hebben gelezen en neemt je mee op reis vanuit de jaren’60 van de afgelopen eeuw tot het einde der tijd. We kijken er naar uit om de komende jaren van ons leven dit verhaal tot leven te brengen voor kijkers over de hele wereld”, aldus Benioff.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?