Laatste Nieuws

Game of Thrones komt niet op Netflix

Game of Thrones op Netflix

Game of Thrones is met afstand één van de meest populaire televisieseries van de afgelopen jaren. Toch zal Game of Thrones niet op Netflix gaan verschijnen. De reden is helaas eenvoudig en vrij definitief: GoT is een serie van HBO, de grote concurrent van Netflix.

HBO en Netflix bewandelen allebei voor een groot deel hetzelfde pad. Het zijn televisiediensten die steeds meer eigen content maken. House of Cards en Orange is the New Black zijn twee van de grote series van Netflix, deze zullen nooit worden aangeboden door HBO. Omgekeerd zal het dus ook niet gaan gebeuren dat Netflix de beschikking krijgt over Game of Thrones of True Detective.
Game of Thrones niet op Netflix

Een verschil tussen de twee partijen is er natuurlijk wel. HBO richt zich nog altijd voornamelijk op de markt in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse televisienetwerk is in België wel te verkrijgen op televisie, een on-demanddienst is er nog niet. HBO is hier wel mee gestart. HBO Now is namelijk in 2015 gelanceerd in de Verenigde Staten. Voorlopig is er nog geen aanzet gegeven om uitbreidingen te doen naar Europa.

Dit is het enige sprankje hoop dat Game of Thrones ooit op Netflix zal verschijnen. Mocht HBO zich blijven toespitsen op de markt in Amerika, zou Netflix in kunnen stappen. Zij kiezen er namelijk wel voor om hun streamingdiensten aan te bieden in de rest van de wereld. Met andere series – wel van andere partijen overigens dan HBO – is het namelijk ook zo dat ze deze niet in de Verenigde Staten mogen streamen maar wél in de andere landen. Wie weet komt er in de toekomst ook zo’n deal met HBO, maar voorlopig komt Game of Thrones dus niet op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?