Friday Kijktips

Friday Kijktips: Veelbelovende Yakuzaoorlog, Medical Police en RuPaul als Ruby Red

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer een aantal kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Deze vrijdag heeft Netflix vol ingezet op nieuwe series. De meest indrukwekkende daarvan is waarschijnlijk Giri/Haji. De serie werd al uitgezonden bij BBC en heeft een Rotten Tomatoes score van liefst 100% behaald. In de crimeserie zien we hoe een agent probeert om zijn broer, een huurmoordenaar, tegen te houden in de Yakuzaoorlog. Daarnaast is de documentaireserie I Am A Killer verschenen waarin terdoodveroordeelde gevangenen vanuit hun eigen perspectief praten over de moorden die ze pleegden.

Daar blijft het echter niet bij. Zo is het vandaag ook de releasedag van het tweede seizoen van Titans en hebben we met Medical Police een nieuwe komedieserie mogen verwelkomen. We volgen hoe twee artsen het ziekenhuis verlaten om voor een geheime tak een dodelijk, wereldwijd verspreid virus onderzoeken en moeten stoppen. In AJ and the Queen zien we hoe RuPaul als dragqueen Ruby Red samen met de wonderbaarlijke sidekick AJ op pad gaat.

Nieuwe films

Wat betreft films heeft Netflix het deze week rustig aan gedaan, maar wel verscheen de dramafilm Vivir Dos Veces. We zien hoe Emilio op zoek gaat naar zijn jeugdliefde nu hij weet dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Een ware tranentrekker.