Friday Kijktips

Friday Kijktips: The King, heroïnehandel in Barcelona en kerst in Afrika

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Ad Vitam werd al meerdere keren aangekondigd, maar vandaag is het dan eindelijk zover. De sci-fi crimeserie is eindelijk op Netflix verschenen. De Franse serie speelt zich af in de nabije toekomst waarin het geloof is dat de dood is overwonnen en iedereen eeuwig kan leven. Daarnaast is het de beurt aan nog een nieuwe seizoen genaamd Hache. Het gaat om een Spaanse serie waarin we Helena volgen. Ze zat in de heroïnehandel van Barcelona in de jaren ’60. Het duurt niet lang voordat ze uitgroeit tot de leider.

Ook uit Duitsland is er een nieuwe reeks verschenen met Wir Sind Die Welle, waarin een mysterieuze klasgenoot vier idealistische tieners leidt in een opstand tegen het toenemende nationalisme. Al blijkt dat al snel een donkere wending te krijgen. Ook is het de dag van een aantal nieuwe seizoenen. Zo komen er nieuwe afleveringen online van Atypical en Good Witch. De Fab Five is ook terug met Queer Eye: We’re in Japan.

Nieuwe films

Ook de filmliefhebbers worden niet overgeslagen. Zo is het op Netflix te merken dat Kerstmis in aantocht is, want er is weer een kerstfilm verschenen. Een daarvan is Holiday in the Wild waarin Kate in haar eentje op een tweede huwelijksreis gaat naar Afrika nadat haar man haar plotseling heeft verlaten. Daarnaast is het ook de releasedag van The King waarin Prins Hal plots koning moet worden.