Friday Kijktips

Friday Kijktips: Serie à la Handmaid’s Tale en het Waalse Unité 42

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Netflix heeft deze vrijdag een aantal pareltjes toegevoegd op het gebied van nieuwe series. Om te beginnen is Leila nieuw, een serie die hier en daar al wat vergeleken wordt met The Handmaid’s Tale. In Leila worden we meegenomen naar de nabije toekomst waarin een onderdrukkingsregime voor een verzuilde samenleving zorgt. Een vrouw omzeilt de regels om op zoek te gaan naar haar jarenlang vermiste dochter. Een andere aanrader is de Netflix Original Unité 42 waarin de jacht op criminele techneuten die België terroriseren wordt geopend.

Op het gebied van series is er echter nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan het slotseizoen van Jessica Jones waar zeker over gesproken gaat worden en het nieuwe Trinkets over drie stelende vrienden. Andere nieuwe series zijn onder meer Charité at War, spelshow Awake: The Million Dollar Game en de documentaire El Caso Alcàsser.

Nieuwe films

Voor de filmliefhebbers is het een matige vrijdag, al zijn de titels die wel zijn toegevoegd wel direct de moeite waard. De eerste is Murder Mystery waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Jennifer Aniston en Adam Sandler. De volgende titel is The Dark Tower waarin de hoofdrol is voor Idris Elba en tot slot is de indrukwekkende documentaire Life Overtakes Me over het ‘terugtredingssyndroom’ verschenen.