Friday Kijktips

Friday Kijktips: Nieuwe Spaanse thrillerverslaving en moordende Russische robots

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Het is een uiterst drukke vrijdag met heel wat titels, maar vooral tussen de series zitten een aantal pareltjes. Zo is eindelijk het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter verschenen op Netflix. Daarnaast zijn ook een aantal buitenlandse series toegevoegd waar we ongetwijfeld nog veel over gaan horen de komende weken.

Om te beginnen is het aanbod van Netflix uitgebreid met opnieuw twee Spaanse series. Om te beginnen is het indrukwekkende La Víctima Número Ocho verschenen. In de thrillerserie zien we hoe niemand meer te vertrouwen is nadat een bomaanslag in Bilbao voor zeven doden heeft gezorgd. De andere nieuwe Spaanse serie is 45 Revoluciones waarin muziekproducent Guillermo Rojas in de jaren 60 een eigen rock-‘n-roll-label begint. Daarnaast verschenen de Russische serie Better Than Us waarin een familie een geavanceerde robot krijgt en de Mexicaanse serie Frontera Verde (Green Frontier) waarin een rechercheur in de jungle van Bogota stuit op magie, een duivels plan en haar eigen ware afkomst.

Nieuwe films

Wat betreft films is er deze week voor ieder wat wils verschenen. Zo verscheen een ware klassieker als Psycho en werden de films 8 Mile met Eminem en Bulletproof Gangster toegevoegd aan het aanbod. Recentere films zijn er onder meer in de vorm van de komediefilm Sextuplets en La Pequena Suiza.