Friday Kijktips

Friday Kijktips: Mysterieuze ‘kusziekte’, langverwachte Cursed en Mexicaanse 365 DNI?

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer een aantal kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Vrijdag staat doorgaans garant voor een aantal nieuwe Netflix series. Deze week verscheen onder meer de Braziliaanse dramathrillerserie Boca a Boca. Daarin kijken we mee op een school waar gezinnen in paniek raken als tieners een mysterieuze ‘kusziekte’ krijgen. Daarnaast verscheen de langverwachte serie Cursed met Katherine Langford (Hannah Baker) in de hoofdrol. De serie vertelt een moderne vertolking van hte verhaal van Arthur, maar dan door de ogen van de jonge rebel Nimue.

Eerder deze week verschenen ook al twee series waar ongetwijfeld veel over gesproken gaat worden. Allereerst verscheen het eerste seizoen van de Vlaamse serie De Twaalf online. Ook was het de beurt aan de Mexicaanse serie Oscuro Deseo dat nu al omschreven wordt als de opvolger van 365 DNI.

Nieuwe films

Wat betreft films is het een rustige week op Netflix. Wel verscheen de oorlogsdocumentaire Father Soldier Son online waarin we zien hoe een alleenstaande vader terechtkomt in een leven van opoffering nadat hij zwaargewond is geraakt in Afghanistan.