Friday Kijktips

Friday Kijktips: Episch historisch conflict, getroebleerd schaaktalent en Spaanse misdaad

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer een aantal kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Qua series zitten we deze week absoluut wel goed bij Netflix. Zo verscheen onder meer de nieuwe historische dramaserie Barbarians alias Barbaren. Daarin staat een epische historische strijd centraal tussen de Romeinen en de Germanen. Een andere nieuwe titel is The Queen’s Gambit waarin Beth, een groot schaaktalent, worstelt met haar verslaving. Op het gebied van series is het ook de beurt aan de Spaanse misdaadthriller Perdida waarin Antonio zichzelf laat opsluiten om antwoorden te krijgen. Met de documentaire Move zien we hoe fenomenale dansers en choreografen wereldwijd vorm geven aan de kunst van het bewegen.

Nieuwe films

Ook qua films komen we deze vrijdag niet bedrogen uit. Om te beginnen is de Netflix Original Fei Fei en de Maan gelanceerd. De animatiefilm vertelt het verhaal van Fei Fei die een raket maakt om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen. Ook mogen we ons opmaken voor een reeks aangekochte films met onder meer American Gangster en Bridget Jones: The Edge of Reason.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?