Friday Kijktips

Friday Kijktips: Deense The Rain, langverwachte nieuwe seizoenen en klassiekers

The Rain seizoen 2

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Aan het eind van deze drukke aanbodweek heeft Netflix ook de tijd genomen om wat eigen producties online te plaatsen. Om te beginnen is het tweede seizoen van The Rain verschenen waarin een broer en zus op zoek gaan naar overlevenden, veiligheid én antwoorden. Een andere nieuwe serie is de docuserie 1994 waarin de Mexicaanse politiek in dat jaar onderzocht wordt. Daarbij wordt ook ingezoomd op de dood van Luis Donaldo Colosio.

Deze week was het ook eindelijk de beurt aan het langverwachte tweede seizoen van White Gold en het derde seizoen van 12 Monkeys. Ook is Nailed It! seizoen 3 een feit en de release van de komedieserie It’s Bruno waarin een man gevolgd wordt met zijn hond Bruno.

Nieuwe films

Netflix heeft zijn aanbod deze week ook uitgebreid met flink wat klassiekers. Zo werden onder meer Spartacus, Casper en The Blues Brothers toegevoegd aan het aanbod. Stuk voor stuk leuke titels om het weekend mee door te komen. De films waar echter het meest over gesproken gaat worden, lijken ook deze week weer van de hand van Netflix te komen.

Zo verschijnt de indrukwekkende documentaire-film Morir para contar waarin filmmaker Hernán Zin op zoek gaat naar antwoorden nadat een ongeluk in 2020 zijn leven veranderde. Ook kunnen we rekenen op Tulip Fever waarin de vrouw van een rijke koopman en een arme schilder voor een riskante keuze staan. Tot slot is ook de dramafilm See You Yesterday toegevoegd over twee wondertieners die hun zelf uitgevonden tijdreismachine eerder nodig hebben dan gedacht.