Friday Kijktips

Friday Kijktips: Criminal, Spaanstalige dramaserie en Bill Gates-docu

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Het is een vrijdag waarbij Netflix zeker een aantal titels heeft toegevoegd waarover gesproken gaat worden. Het is deze week bijvoorbeeld de beurt aan Criminal. De serie speelt zich af in vier verschillende landen waarin we mee worden genomen naar de vrehoorkamer. Daar hopen rechercheurs de waarheid boven water te krijgen. Ze schromen niets om dat voor elkaar te krijgen.

Daar blijft het niet bij, er is meer interessants verschenen. Neem bijvoorbeeld de documentaire Inside Bill’s Brain waarin we een kijkje krijgen in het leven van Bill Gates en zijn manier van denken. Een andere interessante toevoeging is de Spaanse dramaserie Las del Hockey. Na de successen van onder meer Élite en Vis a Vis volgen we in deze serie gepassioneerde leden van een meisjesrolhockeyteam. Ze willen het liefst altijd winnen, maar krijgen ondertussen ook te maken met alledaagse problemen. Vandaag verscheen ook een tweede seizoen van Disenchantment.

Nieuwe films

Qua films doet Netflix het wat rustiger aan, maar wel is er een interessante titel verschenen. Het gaat om Between Two Ferns waarin Zach Galifianakis ongemakkelijke vragen stelt aan zijn gasten. Voor de fans van de Turkse film Yol Arkadaşım is nu ook het vervolg verschenen. In deze komediefilm zien we hoe de eeuwige klungel Seref tegen de wil van een onsuccesvolle zanger een onverwachte tournee organiseert vol valkuilen en ongelukken.