Friday Kijktips

Friday Kijktips: Braziliaanse tienerserie Sintonia, politieke docuserie The Family en speurneuzen

Sintonia Netflix

Het is weer vrijdag, een dag waarop we heel wat nieuw aanbod op Netflix kunnen verwachten. De streamingdienst gebruikt de vrijdag vaak voor zijn Original-titels en ook deze week levert dat weer flink wat kijktips op. In deze rubriek genaamd Friday Kijktips benoemen we de titels die je deze week absoluut niet mag missen en waar de komende week ongetwijfeld over gesproken gaat worden.

Nieuwe series

Deze vrijdag heeft weer voldoende interessante series gebracht. Om te beginnen is de Braziliaanse tienerserie Sintonia verschenen waarin drie tieners uit dezelfde favela van Sào Paulo worden gevolgd in het najagen van hun droom in een wereld vol muziek, drugs en religie. Ook is het eerste seizoen verschenen van de politieke documentaireserie The Family. Daarin draait het om een geheimzinnige groep conservatieve christenen die grote invloed heeft in Washington.

Een andere nieuwe toevoeging is The InBESTigators waarin vier slimme schoolkinderen besluiten om hun eigen detectivebureau te beginnen. Ze vloggen over hun avonturen en worden al snel vrienden. Daarnaast heeft Netflix nieuwe seizoen toegevoegd van GLOW en Cable Girls.

Nieuwe films
Qua films heeft Netflix het wat rustiger aan gedaan. Wel verscheen de nieuwe film Rocko’s Modern Life: Static Cling. Daarin zien we dat Rocko na twintig jaar in de ruimte zich maar moeilijk kan aanpassen aan O-stad. Toch is hij vastberaden om zijn favoriete show niet leven in te blazen. Eerder deze week verschenen al onder meer Power Rangers, Blade Runner 2049 en Maggie.