One To Watch

One To Watch: De ontroerende film van Angelina Jolie

First They Killed My Father Netflix

Volgende week verschijnt First They Killed My Father op Netflix, een Netflix Original Film die is geregisseerd door Angelina Jolie. De film gaat over het leven van een meisje in Cambodja in de jaren zeventig, toen het regime van Pol Pot het voor het zeggen had. Jolie heeft al jaren een speciale band met Cambodja.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek.

First They Killed My Father op Netflix in België

First They Killed My Father verschijnt vrijdag 15 september op Netflix en de film is dus geregisseerd door Angelina Jolie. De Amerikaanse maakte in 2000 voor het eerst kennis met Cambodja, toen in dat land was voor de opnames van Tomb Raider. Die film zou de wereldwijde doorbraak van Jolie betekenen. De actrice werd geraakt door het land Cambodja en kwam er nog geregeld terug voor liefdadigheidsdoeleinden. Bovendien adopteerde ze twee jaar na Tomb Raider haar zoon Maddox uit een weeshuis uit Cambodja.

Jolie raakte dus geïntrigeerd door Cambodja en verdiepte zich meer en meer in het land. Ze las onder andere de memoires van Loung Ung. Daarin wordt beschreven hoe zij de jaren zeventig beleefde tijdens het bewind van de Rode Khmer. Het regime van Pol Pot vermoordde tussen 1975 en 1979 miljoenen mensen en Ung maakte het als klein meisje van dicht bij mee. Het verhaal maakte diepe indruk op Jolie en ze was vastberaden om het verhaal te verfilmden. Daar is First They Killed My Father uit voortgekomen en Netflix biedt de indrukwekkende film een podium.