Verwijderalarm

Extra Verwijderalarm: Tweede BBC-kraker gaat van Netflix af

Voor fans van BBC-series zijn het even zware tijden op Netflix. De afgelopen week verdween met Sherlock één van de allerbeste series van deze eeuw. En nu is het weer raak. Half augustus zal Netflix weer een serie kwijtraken van de Britse omroep, namelijk Orphan Black.

Tatiana Maslany

De bovennatuurlijke reeks werd door zowel de BBC als BBC America uitgezonden. Netflix had hiervoor een rechtstreekse deal, waardoor bij de latere seizoenen zelfs wekelijks te zien waren op de streamingdienst. In Orphan Black draaide het om Tatiana Maslany, want die speelde namelijk bijna alle grote rollen!

Heel veel dubbelgangers

De serie opent wanneer Sarah Manning ziet dat een vrouw die er precies zoals zij uitziet voor een trein springt. Het blijkt een van haar dubbelgangers te zijn genaamd Beth Childs. Al snel komt ze erachter dat Beth niet haar enige dubbelganger is. Over Noord-Amerika en Europa zit een groot netwerk aan clones verspreid. Ook ontdekt ze al snel dat de jacht op haar en haar zussen is geopend.

Vijf seizoenen Orphan Black

Vijf spannende seizoenen werden er gemaakt van Orphan Black, waarop het verhaal werd afgerond. Het einde was al in 2017 en zolang staat de serie dus ook al op Netflix. Nu komt daar verandering in, want vanaf 12 augustus zal de reeks worden verwijderd. Wil je Orphan Black nog kijken? Dan zul je de komende weken dus er even flink vaart achter moeten zetten. Na Sherlock is dit dus de tweede BBC-serie die vertrekt. Of dit toeval is of een overall-deal met de BBC die afloopt is op dit moment nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?