Laatste Nieuws Trailers

Engels topdrama The Crown op Netflix + trailer

The Crown Netflix

The Crown Netflix

The Crown zal na ruim twee jaar werk debuteren op Netflix op 4 november. Het verhaal over Queen Elizabeth II is de eerste Engelse Netflix Original serie en de verwachtingen zijn erg hoog gespannen. Sinds mei 2014 wordt er namelijk al aan de serie gewerkt. Nu is ook de trailer verschenen.

De serie gaat over de regeerperiode van Queen Elizabeth II. Sinds 1952 – Elizabeth was pas 26 jaar – zit zij op de troon. Het afgelopen jaar verschenen er regelmatig fotoreportages in de Engelse kranten, want onder meer de inhuldiging werd in de straten van Londen opgenomen. Met alle pracht en praal viel dit uiteraard nogal op. De tot dusver verschenen beelden doen een beetje denken aan Downton Abbey, maar ondertussen zullen er ook politieke vleugjes in voor komen zoals we inmiddels gewend zijn in House of Cards.

The Crown seizoen 1 op Netflix

In januari toonde Netflix al een uitgebreide trailer van The Crown seizoen 1, maar een releasedate bleef toen nog achterwegen. Drie maanden later weten we meer. The Crown seizoen 1 wordt op 4 november 2016 gelanceerd op Netflix met als start tien afleveringen van telkens ongeveer een uur. Dit maakte Netflix bekend door middel van deze korte teaser.

Claire Foy (Little Dorrit) kruipt in de rol van Queen Elizabeth II. Sinds 1952 is zij dus koningin van Groot Brittannië. Dit werd ze niet omdat dit van kinds af aan een wens was. Elizabeth had geen keus, ze moest koningin worden. Het was een onzekere periode voor Queen Elizabeth II, maar inmiddels is zij gepokt en gemazeld en de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis. Het is de bedoeling dat er zeven seizoenen van de serie gemaakt zullen worden. De trailer van The Crown werd eind september gelanceerd.

Hieronder de trailer van The Crown seizoen 1:

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?