Laatste Nieuws

Elementary gaat in juni verder met seizoen 6

Elementary Netflix

Elementary gaat bijna verder op Netflix. De Amerikaanse vertolking van Sherlock Holmes heeft al vijf seizoenen op de streamingdienst. Seizoen 6 van Elementary zal vanaf juni te zien zijn.

Sherlock Holmes en Joan Watson

In Elementary heeft Jonny Lee Miller de rol van Sherlock Holmes op zich. De grootste wijziging ten opzichte van het oorspronkelijke verhaal van Sir Arthur Conan Doyles is dat dr. Watson geen man maar een vrouw is. Lucy Liu speelt Joan Watson. In eerste instantie is ze ingehuurd door de vader van Sherlock om zijn drugsverslaafde zoon te begeleiden. Uit schaamte is hij van Londen naar New York gevlucht.

Watson raakt gefascineerd

Wanneer hij zijn zaken weer aardig op de rit heeft gaat hij als adviseur aan de slag bij de politie van New York. Daar lost hij veel losse zaken op, maar komt ook in grotere klussen terecht. Klussen die terug gaan naar zijn eigen verleden. Watson wordt steeds meer gefascineerd door het werk van Sherlock en uiteindelijk gaan ze een team vormen.

Sherlock vertrouwt zichzelf niet meer

Het zesde seizoen van Elementary zal op 1 juni op Netflix verschijnen. Dan gaan we zien hoe het verder gaat met de gezondheid van Sherlock. Aan het einde van het vijfde seizoen had hij namelijk steeds vaker hallicunaties en kon hij niet langer op zijn eigen geheugen vertrouwen. Het slot van het vijfde seizoen is dan ook dat hij een scan laat maken van zijn hersenen, met de vrees dat er iets ergs aan de hand is. Hij heeft zijn omgeving alleen niets verteld van zijn problemen. Op 1 juni weten we hoe het verder gaat als alle 21 afleveringen van seizoen 6 op Netflix verschijnen.