Laatste Nieuws

Einde Stranger Things ligt al klaar, lot Hopper besproken

Ondanks de uitbraak van het coronavirus wordt achter de schermen nog altijd gewerkt aan het vierde seizoen van Stranger Things. Een grote vraag die in dat seizoen beantwoord gaat worden, is of Jim Hopper nog leeft. In gesprek met Deadline hebben acteur David Habour en makers Matt en Ross Duffer over zowel het lot van Hopper als het einde van de serie.

The American

Het slot van Stranger Things seizoen 3 liet ons achter met een grote vraag. Harbour verklapt alvast dat er hoop is. “The American is Hopper.” Daarmee blijkt Hopper nog te leven, al had Harbour ook graag anders gezien. “Vanaf het begin heb ik het idee dat Hopper een keer moet sterven voor de manier waarop hij leeft. Ieder seizoen leert hij bij en groeit in emotioneel opzicht.”

“Toch heb ik nog altijd het idee gehad dat Hopper moest sterven en de manier waarop hij zich opoffert aan het einde van het derde seizoen is heel passend. En door de teaser van het vierde seizoen hebben we kunnen zien dat hij is herrezen.” In het vierde seizoen komen we meer te weten over de backstory van Hopper.

Einde ligt al klaar

Terwijl aan het vierde seizoen wordt gewerkt, ligt het plan voor het einde van de reeks ook al klaar. “We hebben een uitgebreide mythologie rondom Stranger Things moeten maken, dat hebben we dus allemaal goed uitgedacht. Er is een 25 pagina’s tellend achtergrondverhaal dat maar een paar mensen hebben gelezen. Daardoor hebben we ook een goed idee met waar we met de serie heen willen. Sterker nog, we weten al een tijd hoe de serie zal eindigen”, aldus de gebroeders Duffer. Voor nu is het einde echter nog niet in zicht.