Laatste Nieuws

Eerste Nederlands-Belgische film van Netflix: De Slag om de Schelde

Netflix heeft een Nederlands-Belgische film aangekondigd: De Slag om de Schelde. The Battle of the Scheldt, zoals de Engelse titel zal luiden, zal in november 2020 in de cinema draaien en tegelijkertijd wereldwijd worden uitgerold op Netflix. Het is de tweede Nederlands-Belgische samenwerking door Netflix, dat gebeurde eerder al met het succesvolle Undercover.

De Slag om de Schelde in Tweede Wereldoorlog

Alain de Levita is verantwoordelijke voor de productie van de Nederlands-Belgische film. Voor de oorlogsfilm is een budget van 15,5 miljoen dollar. Het verhaal speelt zich af aan het einde van 1944. De Slag om de Schelde was een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. De Slag om de Schelde was dan ook een cruciale slag waar tienduizend levens werden gered doordat de bevoorradingslijnen konden worden verzekerd.

Een soldaat, een piloot en een verzetsstrijder

De film zal inzoomen op drie personen: een jonge Nederlander die vecht voor de Duitsers, een verdwaalde Engelse zeefvliegtuigpiloot en een meisje dat deel uitmaakt van de verzetsbeweging. Gijs Blom is gecontracteerd als de soldaat, Jamie Flatters is de Engelse piloot en Susan Rradder de verzetsstrijder. De EO en de NPO zijn ook betrokken bij het project.