Laatste Nieuws

Trailer en releasedatum Lucifer seizoen 5 verschenen

Netflix is lange tijd geheimzinnig geweest rondom de release van het vijfde seizoen van Lucifer. De streamingdienst liet al eens weten dat seizoen 5 ‘binnenkort’ zou verschijnen, maar een echte releasedatum bleef uit. Nu blijkt dat het eerste deel van seizoen 5 op 21 augustus wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Ook de trailer is inmiddels verschenen.

Melding

Verschillende abonnees op Netflix hebben een melding ontvangen met betrekking tot de release van het vijfde seizoen van Lucifer. Op screenshots valt dan ook duidelijk te lezen dat het eerste deel van seizoen 5 op 21 augustus naar Netflix komt. Daarmee heeft Netflix in alle stilte bekendgemaakt wanneer we verder kunnen met de serie. Eerder werd al duidelijk dat het vijfde seizoen in twee delen werd geknipt en dat beide delen uit acht afleveringen bestaan.

Slotseizoen?

Bij de aankondiging van het vijfde seizoen van Lucifer werd ook meteen duidelijk gemaakt dat het het laatste seizoen zou zijn van de reeks. Naarmate het slotseizoen dichterbij kwam, zijn Netflix en makers Warner Bros Television echter teruggekrabbeld. In de laatste periode heeft de streamingdienst verschillende gesprekken gevoerd in de hoop toch een zesde seizoen te kunnen bestellen. Dat begon met een nieuw contract voor showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson.

Toen de makers eenmaal gecontracteerd waren, werd gekeken naar de cast. De complete cast lag nog vast, behalve hoofdrolspeler Tom Ellis. Contractbesprekingen met hem leken lang op niets uit te lopen, totdat Ellis eind mei alsnog zijn handtekening zette onder een nieuw contract. Inmiddels maakte Netflix dan ook bekend dat seizoen 6 het slotseizoen wordt.

Bekijk de trailer van Lucifer seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?