Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Tom Hanks op Netflix

Tom Hanks Netflix

Een levende legende gaat misschien iets te veel, de topfilms en prijzen die Tom Hanks bij elkaar heeft weten te spelen zijn wel ongekend. Heb je bij heel veel acteurs één rol die je gelijk te binnen schiet, bij de Amerikaan zijn het er eigenlijk te veel om op te noemen. Wij tippen je daarom eens drie films die misschien niet bovenaan de ‘bekende lijst’ staan.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Morgan Freeman op Netflix

Tom Hanks

Als we alle prijzen gaan opsommen die Tom Hanks in zijn acteerloopbaan heeft gewonnen, dan wordt dit artikel ongeveer drie keer zo lang. Alleen de grote scalpen zijn al bijna niet bij te houden. Uniek is in ieder geval dat de inmiddels in Californië geboren 59-jarige slechts één van de twee acteurs is die twee jaar op rij de Oscar won voor beste acteur. In 1937-1938 slaagde Spencer Tracy hierin, Hanks evenaarde hem begin jaren negentig. Eerst was het raak met Philadelphia (1993) een jaar later met Forrest Gump. Dat hij later nooit meer een gouden beeldje als beste acteur heeft opgehaald is op zich toch wel opmerkelijk. Want met Saving Private Ryan, Cast Away, Big, A League of Their Own, The Green Mile en de Dan Brown-verfilimingen van The Da Vinci Code en Angels & Demons noemen we zomaar nog een zwikje topfilms op waar hij de hoofdrol in had.

Wat veel mensen niet weten is dat Hanks eigenlijk is begonnen op televisie. Hij werd als beginnend acteur helemaal nog niet zo hoog aangeschreven en speelde kleine rollen in The Love Boat, Taxi, Happy Days en Family Ties. Zijn jeugd was volgens eigen zeggen ook niet makkelijk. Met gescheiden ouders reisde Tom Hanks veel rond en als tiener vond hij zichzelf verlegen. Soms komt dit wel terug in zijn uitstraling, wat uitstekend kan dienen voor veel rollen. Denk alleen al aan de in zichzelf gekeerde Forrest Gump. Toch meldde hij zich aan bij een toneelvereniging en the rest is history. Het acteren heeft hij zijn zoon Colin met de paplepel ingegoten. Hij speelde onder meer in het uitmuntende eerste seizoen van Fargo en ook in de televisieserie Band of Brothers. Niet geheel toevallig geproduceerd door zijn vader.

  1. Captain Phillips

Eén van de nieuwste kaskrakers van Tom Hanks is Captain Phillips. Hij speelt in het waargebeurde verhaal kapitein Richard Phillips. De film uit 2013 vertelt de gevangenneming van Phillips en zijn manschappen. Het vrachtschip MV Maersk Alabama wordt voor de kust van Somalië gekaapt door piraten. De volledige bemanning wordt gevangengenomen en de Amerikanen proberen ze zo snel mogelijk te bevrijden. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot en Phillips weet niet wat er allemaal buiten hun zicht afspeelt.

  1. Cast Away

Het was niet de eerste keer dat Tom Hanks op relatief onbewoonde gebieden bivakkeerde. Dat was ook het geval in Cast Away, een volledig eigentijdse verfilming van Robinson Crusoe. Het werd één van die films waarbij Hanks wel werd genomineerd voor een Oscar, maar geen derde gouden beeldje kreeg. Cast Away ging ook wel door het leven als de FedEx-film. Chuck Noland, gespeeld door Hanks, is een hooggeplaatst pief bij het koeriersbedrijf. Tijdens een vrachtvlucht komt het vliegtuig in een storm terecht en stort neer in de Stille Oceaan. Noland weet te ontkomen en komt op een onbewoond eiland terecht. En langzaam spoelen er steeds meer pakketjes aan.

  1. Catch Me If You Can

Wie wil er nou niet achter Leonardo DiCaprio aan jagen? Tom Hanks mocht het een film lang en ook nog eens met Steven Spielberg als regisseur. In Catch Me If You Can wordt het verhaal verteld van Frank Abagnale junior. Hij was een geboren oplichter en schreef in een autobiografisch boek zijn verhaal. In 2002 kwam de zeer populaire verfilming. Met dus DiCaprio en Hanks in de hoofdrollen. In de jaren vijftig is is Abagnale jr een meester oplichter. Met zijn goede looks en snelle babbel weet hij alles voor elkaar te krijgen. De FBI krijgt hem echter op het spoor en Carl Hanratty (Hanks) moet hem zien te grijpen.

Er staan meer films van Tom Hanks op Netflix. Klik HIER om ze te bekijken.