Drie keer ... op Netflix Nieuw op Netflix

Drie keer… Tom Cruise op Netflix

Tom Cruise Netflix
Tom Cruise is een levende legende. De acteur is al tientallen jaar ongekend populair en voorlopig lijkt er ook nog geen einde aan zijn carrière te komen. Sinds 1981 oefent Cruise het beroep van acteur al uit en voorlopig lijkt hij hier nog geen genoeg van te krijgen.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Julia Roberts op Netflix

Julia Roberts op Netflix

Een belangrijk moment voor de carrière van Tom Cruise was toch wel Top Gun. Deze film over straaljagers is eigenlijk op het lijf van mannen geschreven, maar mede door de aanwezigheid van Cruise vonden vrouwen het ook geen enkel probleem om mee te kijken. Pete ‘Maverick’ Mitchell haalde in zijn kist de meest bizarre capriolen uit en Cruise was in één klap wereldberoemd. Sindsdien is hij niet meer weer te slaan uit Hollywood en werd hij bijvoorbeeld ook het echt gezicht van de Mission: Impossible-reeks.

Naast films houdt Cruise zich ook veel bezig met Scientology. De Amerikaan komt er openlijk voor uit dat hij een aanhanger van deze geestelijke beweging is. Tegenstanders van Scientology zien het als een sekte, maar daar wil Cruise niets van weten. Zijn liefde voor Scientology schijnt wel van invloed te zijn geweest op de breuk tussen hem en Katie Holmes.

  1. Minority Report

Minority Report is één van de films waarin Tom Cruise geschitterd heeft. Deze sciencefiction thriller speelt zich af in 2054. John Anderton (Cruise) zit in een team dat moordenaars kan opsporen, nog voordat ze de moord begaan. Een speciale technologie maakt dit mogelijk. John is één van de beste in zijn vak, maar als het systeem op een dag meldt dat hij een toekomstig moordenaar is vreest hij voor zijn leven. Hij voelt dat iemand het op hem heeft gemunt. John vlucht om te voorkomen dat hij de misdaad daadwerkelijk begaat.

  1. Collateral

In de thriller Collateral gijzelt Vincent (Cruise) min of meer taxichauffeur Max (Jamie Foxx). Vincent moet een aantal klusjes uitvoeren en om van A naar B te komen beveelt hij Max om hem overal naar toe te rijden. Hier staan weliswaar flink wat dollars tegenover, maar wanneer er een man op zijn taxi wordt gegooid door Vincent beseft Max dat het een lange nacht wordt. Omdat Max niet in de problemen wil komen probeert hij zich te verzetten tegen Vincent, maar dat brengt hem eigenlijk alleen maar dieper in de problemen.

  1. Cocktail

Tom Cruise speelt in actiefilms, in scienfictionsfilms, maar ook in romantische komedies. Cocktail is er één van. Voor deze film gaan we terug naar 1988. Brian (Cruise) komt uit het leger en om aan het werk te blijven wordt hij barman. Samen met zijn baas Douglas groeit Brian uit tot één van de populairste barmannen van New York. Op een dag besluit Brian zijn geluk te beproeven in Jamaica, waar hij ook nog eens verliefd wordt. Toch laat hij ook zijn oog vallen op een rijkere dame.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?