Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Steve Carell op Netflix

Steve Carell Netflix
Wie zin heeft in een humorfilm kan het beste zoeken op een film met Steve Carell. Zijn filmografie bestaat louter uit komediefilms en dus schiet je al bijna in de lach bij het zien van zijn gezicht. Waar veel acteurs al op jonge leeftijd het wereldje inrollen is Carell een laatbloeier, in 1991 – hij was toen bijna dertig – had hij pas zijn eerste bijrolletje in een film.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Sandra Bullock op Netflix

Steve Carell op Netflix

In Amerika werd Steve Carell eind jaren negentig meer en meer bekend. Niet zozeer als acteur, maar toch vooral als presentator van The Daily Show. Deze satirische nieuwsshow presenteerde hij sinds 1999  en eindigde hiermee in 2005, omdat zijn acteercarrière vanaf dat moment echt van de grond kwam. Een paar jaar daarvoor was hij namelijk wereldwijd bekend geworden door zijn rol in Bruce Almighty. Hij was als Evan de grote concurrent van Burce (Jim Carrey). Later zou er zelfs een spin-off gemaakt worden, waarin Steve Carell de hoofdrol speelde: Evan Almighty.

Vanaf Bruce Almighty werd de Amerikaanse acteur steeds vaker gecast voor films. Niet geheel toevallig waren dit bijna altijd (romantische) komedies. Hierdoor heeft Carell een imago als komiek gecreëerd en dat heeft ook zeker te maken met zijn hoofdrol in The Office US. Tussen 2005 en 2012 kroop hij in de rol van Michael Scott, de idiote baas van Dunder-Mifflin Paper Company. Dit zorgde regelmatig voor een lach op het gezicht van de kijker. Overigens is Steve Carell niet altijd de grapjurk in de film. In Verschrikkelijke Ik sprak hij de stem van de schurk Gru in, al bleek dit personage toch ook over een klein hartje te beschikken.

  1. Dan in Real Life

Dan is al enige tijd vrijgezel en voedt zijn drie kinderen daarom alleen op. Als schrijver brengt hij brood op de plank voor hem en zijn drie puberende dochters. Tijd en interesse in een nieuwe liefde heeft hij niet, totdat hij tijdens een familieweekend Marie ontmoet in een boekwinkel. Direct is er een klik en hoewel Marie bezet is besluit ze toch haar nummer aan Dan te geven. Als Dan terugkeert naar het familiefeest introduceert zijn broer Mitch zijn nieuwste liefde. Jawel, het is Marie.

  1. Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Wie denkt dat hij of zij altijd pech heeft kent de familie Cooper nog niet. Het gezin oogt als volstrekt normaal, maar er gaat voor hen geen dag zonder pech voorbij. De elfjarige Alexander denkt eerst dat alleen hij ongeluk heeft, als hij een pechdag heeft. Al snel komt hij erachter dat ook zijn vader, moeder en broertjes tot de pechvogels behoren. Het zorgt voor een aaneenschakeling van hilarische momenten en is de perfecte film om toch weer een goed humeur te krijgen na een dag waarop alles tegenzat.

  1. The 40-Year Old Virgin

Het is een nachtmerrie voor iedereen: nog maagd zijn terwijl je ongeveer al op de helft van je leven bent. Het overkomt de sullige Andy en het erge is dat wanneer zijn vrienden erachter komen dat hij nog maagd is er alles aan willen doen om hem te helpen om zijn maagdelijkheid te verliezen. Juist dat blijkt niet echt een goed idee, want alles gaat fout wat zo’n beetje fout kan gaan. Op het moment dat Andy denkt dat hij voor altijd maagd zal blijven ontmoet hij Julia, waarmee hij een relatie krijgt. Dat wil trouwens niet zeggen dat Andy gelijk als een konijn tekeer gaat…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?