Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Scarlett Johansson op Netflix

Scarlett Johansson Netflix

Als er iemand vanuit de wieg naar het witte doek is gegaan is het wel Scarlett Johansson. De 31-jarige New Yorkse was al op driejarige leeftijd tot de conclusie gekomen dat ze actrice wilde worden. Van kindersterretje werd de Amerikaanse, met Deense roots, omgetoverd tot één van de meest begeerde vrouwen.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Diane Lane op Netflix

Scarlett Johansson

Er zijn voldoende volwassenen die met angst en beven naar Hannibal Lecter hebben gekeken in The Silence of the Lambs. Zo niet Scarlett Johansson. Op achtjarige leeftijd zat ze al met een zak popcorn naar de horrorfilm te kijken. Met een Amerikaanse moeder en Deense vader wist ze op die leeftijd ook al haar debuut in een film te maken. Het waren nog kleine rollen, maar in 1998 kreeg ze als veertienjarige de hoofdrol in The Horse Whisperer.

Waar kindersterretjes vaak of aan lager wal raken of in de marge van filmland belanden, was dat met Johansson een ander verhaal. De blondine ontwikkelde zich als acteur en werd ook nog eens een prachtige vrouw. Het bracht haar het totaalplaatje om gevraagd te worden voor heel veel grote producties. De eerste daarvan was in Lost in Translation, waarin ze de tegenspeelster was van Bill Murray. Ze zou regelmatig samenwerken met Woody Allen, zo ook in onze drie filmtips. Uiteindelijk kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. Haar meest opmerkelijke rol? Wij vinden dat Mindy in The SpongeBob SquarePants Movie, ook te zien op Netflix. Uiteraard sprak ze hiervoor alleen de stem in.

Een beetje van het padje raakte Scarlett Johansson overigens wel, want ze dacht een kleine tien jaar geleden dat ze opeens ook kon zingen. Een cover-cd met nummers van Tom Waits werd vervolgd door een album met duetten. De reacties waren zeer gemengd. Ondertussen was de pers erg druk met haar privéleven, want wie sloeg haar uiteindelijk aan de haak? Een karrenvracht aan namen werd genoemd, maar uiteindelijk trouwde ze in 2008 met Ryan Reynolds. Drie jaar later scheidde ze alweer met de Canadese acteur en zou drie jaar later opnieuw in het huwelijksbootje stappen. Ditmaal met een Franse journalist, vlak na de geboorte van een dochter.

  1. Vicky Cristina Barcelona

Deze romantische komedie is geregisseerd door de legendarische Woody Allen. De Spaans-Amerikaanse productie kreeg maar liefst dertig prijzen, waaronder een Golden Globe voor beste komedie. Scarlett Johansson speelt Cristina, ze is hartsvriendin met Vicky (Rebecca Hall). Ze gaan op vakantie naar Barcelona, waarbij de tegenpolen van de dames een bijzondere wending krijgt zodra de schilder Juan Antonio Gonzalo opduikt.

  1. Match Point

Opnieuw een film van de hand van Woody Allen, maar wel met een totaal ander genre. Scarlett Johansson speelt hierin de geflopte actrice Nola Rice. Ze blijkt onweerstaanbaar voor proftennisser Chris Wilton (vandaar de titel van de film). Al snel komt er een affaire die zijn weerga niet kent. Het loopt zelfs zo ver dat Wilton een moord moet plegen om alles nog op één lijn te houden. Maar of dat de juiste beslissing was…

  1. Scoop

Het meest bizarre script van de drie is absoluut Scoop. Journalist Joe Strombel komt te overlijden. De dood brengt hem per boot naar het dodenrijk, waar hij een vrouw tegenkomt die zegt vergiftigd te zijn. Strombel ontsnapt van de boot en neemt contact op met Sondra Pransky (gespeeld door Johansson). Zij moet voor hem uitzoeken of de vrouw inderdaad vergiftigd is of niet. Woody Allen heeft zichzelf overigens een opvallende rol van goochelaar gegeven in Scoop.