Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Sandra Bullock op Netflix

Sandra Bullock Netflix
De beeldschone Sandra Bullock heeft tientallen acteerprijzen ontvangen in haar lange carrière en is gelukkig ook in genoeg films op Netflix te vinden. Bullock beleefde haar grote doorbraak door Speed (ook op Netflix te zien), waarna ze voor veel grote producties gevraagd werd.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Bryan Cranston op Netflix

Sandra Bullock op Netflix

Hoewel Sandra Bullock gek was op acteren koos ze hier aanvankelijk niet voor in haar studiekeuze. Ze besloot te gaan studeren in North Carolina en daarvoor had ze actief aan ballet gedaan en was ze cheerleader op de middelbare school. Tijdens haar studie in Greenville besloot ze toch voor een acteercarrière te gaan en onderbrak ze haar opleiding, om in Manhattan audities te doen. Overigens rondde de Amerikaanse later  haar opleiding alsnog af en ontving ze een bachelor aan de East Carolina University.

In 1987 scoorde Bullock haar eerste rol in een Hollywood-productie. Toen nog als nobody in Hangmen, maar haar onbekende status veranderde snel daarna. Sandra Bullock was uiterst succesvol in de jaren negentig en maakte naam en faam. Het mooie aan de carrière van Bullock is dat ze in zeer diverse films heeft gespeeld. De romantische-komedies liggen haar, maar ook de serieuzere en zwaardere rollen vertolkt zij perfect. Ze werd zelfs gewaardeerd met een Oscar voor beste actrice, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in The Blind Side.

  1. The Proposal

In The Proposal speelt Sandra Bullock de invloedrijke redactrice Margaret. Als Canadese werkt ze voor een Amerikaans blad, maar dreigt uitgezet te worden. Terwijl ze dit hoort van haar leidinggevenden bedenkt ze een plan. Ze kondigt aan dat ze gaat trouwen met haar nietsvermoedende assistent Andrew (Ryan Reynolds). De twee hebben eigenlijk een hekel aan elkaar, maar door te trouwen met een Amerikaan kan Margaret gewoon in Amerika blijven wonen. Als ze op familieweekend gaan naar Alaska leren de twee elkaar pas echt kennen.

  1. The Blind Side

The Blind Side is een feelgoodmovie waarin Sandra Bullock (als Leigh Anne) en Quinton Aaron (als Michael) de show stelen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Leigh Anne en haar man Sean besluiten Michael te adopteren als hij in een zware regenbui langs de weg loopt. De Afro-Amerikaanse jongen heeft een nare jeugd gehad. Leigh Anne heeft direct een zwak voor de jongen en aarzelt niet om hem onder haar hoede te nemen. Sean is er een stuk minder zeker van. Als Leigh Anne en Michael ontdekken dat hij aanleg heeft voor football verandert hun leven drastisch.

  1. A Time to Kill

Sandra Bullock, Kevin Spacey, Matthew McConaughey en Samuel L. Jackson hebben een prachtfilm van A Time to Kill gemaakt. Carl Lee (Jackson) neemt het recht in eigen hand als zijn dochter verkracht en mishandeld wordt door twee blanken. Niemand wil Carl Lee verdedigen, behalve Jake Brigance. Omdat er in de omgeving veel aanhangers van de Ku Klux Klan zijn kan Jake op weinig support rekenen. Er ontspint een interessant verhaal over de verschillen tussen zwart en blank, die nog altijd actueel is in Amerika.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?