Drie keer ... op Netflix

Drie keer… Robert de Niro op Netflix

Robert de Niro Netflix
Robert de Niro is al 72 jaar, maar nog steeds heeft zijn naam een aanzuigend effect voor filmliefhebbers en bioscoopbezoekers. Dat bleek onlangs weer met de film The Intern. De Niro draait al vijf decennia mee in de top van de filmwereld en ondanks dat hij al lang een pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt lijkt hij nog steeds met volle teugen van het vak te genieten. Gelukkig is Robert de Niro niet alleen in de bioscoop te zien, er staan ook genoeg films van Robert de Niro op Netflix.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Lees ook: Drie keer… Jodie Foster op Netflix

Robert de Niro

Robert de Niro werd in de zomer van 1943 geboren in New York. Hoewel hij al zijn hele leven in Amerika woont, stroomt er toch ook Europees bloed door de aderen van De Niro. Zijn moeder, Virginia Admiral heeft namelijk Engels, Duits, Frans en Nederlands bloed en zijn vader, Robert de Niro sr., was gedeeltelijk Iers en Italiaans en met name dat laatste verklaart natuurlijk de achternaam van de De Niro’s.

Sinds 1965 zit Robert de Niro in het vak en zoals gezegd weet hij voorlopig nog niet van ophouden. Hij verschijnt nog regelmatig in grote bioscoopfilms, al heeft hij zijn grootste successen in de vorige eeuw beleefd. Hij speelde natuurlijk ook een grote rol in The Godfather en hier won hij ook een Oscar voor, net als voor zijn rol in Raging Bull. De prijzen die Robert de Niro in zijn carrière in de wacht sleepte zijn al lang niet meer op één hand te tellen.

Het mooie van de films waarin Robert de Niro speelde is dat hij vaak een norse en stugge man speelde, maar ook vaak zat vervulde hij een rol in een komische film. Onlangs dus nog in The Intern. Daarnaast is Robert de Niro ook erg gewild als stemacteur. Zo is zijn unieke stem te horen in bijvoorbeeld Sharktale en Arthur.

    1. The Untouchables

Robert de Niro speelt in The Untouchables Al Capone en dat is een vent uit Chicago waar niemand mee te maken wilt krijgen. De film speelt zich in de jaren dertig af, in Chicago dus en Al Capone heerst over de stad. Hij bedriegt er op los en het Treasure Departement is van mening dat het tijd wordt om een einde te maken aan zij hegemonie over de georganiseerde misdaad in de stad. Eliott Ness krijgt de ondankbare taak om de strijd met Al Capone aan te gaan en met een handvol bondgenoten wordt de aanval op de maffiabaas van Chicago ingezet.

    1. Awakenings

In Awakenings heeft Robert de Niro een andere legendarische acteur als tegenspeler. Samen met Robin Williams is hij de grote eyecatcher voor deze dramafilm uit 1990. De Niro vertolkt Leonard Lowe en ligt al sinds zijn kindertijd in coma. Hij wordt behandeld door Dr. Malcolm Sayer (Robin Williams) en hij wil Lowe als proefkonijn proberen om hem uit zijn coma te doen ontwaken, omdat er verder geen uitzicht op genezing is. Het medicijn lijkt te werken, Lowe komt uit zijn coma. De bijwerkingen blijken later echter niet mals…

    1. Jackie Brown

In Jackie Brown is Robert de Niro de badguy. Als Louis Gara werkt hij voor Ordell Robbie, een wapenhandelaar. Jackie Brown (Pam Grier) is een stewardess en zij smokkelt wapens voor Ordell en als Jackie op de luchthaven wordt aangehouden is ze bereid om de politie te helpen om Ordell te pakken. Jackie Brown heeft echter een dubbele agenda, maar die plannen wil onder andere Louis Gara dwarsbomen.

Er staan meer films van Robert de Niro op Netflix. Klik HIER om meer titels van Robert de Niro te bekijken