Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Morgan Freeman op Netflix

Morgan Freeman Netflix

Als Morgan Freeman met zijn naam op een filmposter prijkt is de kans groot dat je geneigd bent om de film te bekijken. De acteur is een garantie voor kwaliteit en dus zijn de films waarin Freeman te zien is vrijwel altijd de moeite van het kijken waard. In 2017 wordt Morgan Freeman alweer tachtig jaar en het mooie is dat hij dus ook zeer veel verschillende rollen heeft gespeeld. Als jonge knul, maar ook als ervaren rot.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Scarlett Johansson op Netflix

Morgan Freeman

Ondanks dat Morgan Freeman alom geprezen wordt voor zijn bijdrage aan de filmindustrie is hij slechts één keer met een Oscar onderscheiden. Hij ontving de Oscar voor zijn rol in Million Dollar Baby. Daarnaast ontving hij nog wel drie nominaties voor de Oscars en sliep hij tal van andere prestigieuze prijzen in de wacht. Zoals een Golden Globe voor zijn rol in de film Driving Miss Daisy. Als we alle prestigieuze prijzen (Academy Awards, Black Reel Awards, Golden Globe Awards, NAACP Image Awards, Screen Actors Guild Awards) van Freeman bij elkaar optellen komen we op een fraai totaal van twaalf prijzen.

Het was geen makkelijke jeugd voor Morgan Freeman. Met vier broertjes en één zusje groeide hij op in een groot gezin. Zijn ouders hadden moeite om dat grote gezin te onderhouden. Om aan het werk te blijven verliet de familie Freeman de Amerikaanse staat Tennessee. Ze verhuisden naar Chigago en hier bracht Morgan zijn jeugd door. Hij hield als klein jochie al van acteren, maar ook dansen en het maken van muziek interesseerden hem. Toen hij negen was maakte hij in een schoolmusical zijn acteerdebuut.

De prachtige stem van Morgan Freeman is één van de dingen waarmee hij zich onderscheidt. Iedereen herkent de stem van de acteur uit duizenden. Wanneer hij begint te praten kun je uren naar hem blijven luisteren. Veel mensen hebben geprobeerd om zijn stem te imiteren, maar er zijn maar weinig mensen ter wereld die het zo goed kunnen als de Nederlandse voice-over Boet Schouwink. Hier heeft Schouwink overigens wel een hulpmiddel voor nodig. Met behulp van koude lucht krijgt hij bijna exact dezelfde stem als Morgan Freeman.

  1. The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het is één van de populairste films aller tijden en dit komt mede door de aanwezigheid van Morgan Freeman. Als Red speelt hij een belangrijke ondersteunende rol van Andy, een gevangene in de Shawshank gevangenis. Red zit al langer in de gevangenis en heeft veel vrienden. Al snel na de komst van Andy raakt Red gecharmeerd van de nieuwe gevangene. De twee bouwen een bijzondere vriendschap op.

  1. Gone Baby Gone

Gone Baby Gone is een ander pareltje waarin Morgan Freeman te zien is. Deze misdaadfilm was het regiedebuut van Ben Affleck en het werd een groot succes. Morgan Freeman doet als politiecommissaris Jack Doyle onderzoek naar de vermissing van Amanda. Een familielid van het meisje schakelt echter een particulier detectivebureau in en hier zit Doyle niet echt op te wachten. Toch besluit hij samen te werken, maar of het uiteindelijk resultaat positief is…

  1. Olympus Has Fallen

In Olympus Has Fallen raakt de Verenigde Staten in een diepe crisis, als het Witte Huis van de president overvallen wordt. Het betreft een serieuze aanval op de wereldleider. Omdat de president zelf niet meer in staat is het land te besturen krijgt Allan Trumbull (Freeman) als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden de zware taak op zich om een einde te maken aan de aanval op het Witte Huis.

Er staan meer films van Morgan Freeman op Netflix. Klik HIER om ze te bekijken.