Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Leonardo DiCaprio op Netflix

Leonardo DiCaprio Netflix

Leonardo DiCaprio wordt door iedereen geroemd en geprezen. Door zijn collega’s, maar ook door de filmliefhebber. Toch won Leonardo DiCaprio nog nooit een Oscar? Mogelijk komt het er dit weekend van. Wederom is Leo genomineerd voor een Oscar. Dit keer voor zijn hoofdrol in de kaskraker The Revenant. Oscar of niet, Leonardo DiCaprio is een held en hij heeft een aantal zeer fraaie films achter zijn naam staan. Wij bespreken de drie films die van hem op Netflix staan.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Hugh Jackman op Netflix

Leonardo DiCaprio

Als klein manneke droomde Leonardo DiCaprio er al van om acteur te worden. De Amerikaan greep dan ook vrijwel iedere rol aan, om door te breken. De rol van Romeo in Romeo + Juliet wilde DiCaprio zelfs zo graag dat hij besloot om op eigen kosten naar Australië te vliegen om daar auditie te doen. Hij kreeg de rol, maar van een echte doorbraak was nog altijd geen sprake. Terwijl hij toch al met een aantal grootheden had samengewerkt, zoals Robert de Niro en Johnny Depp.

Lenny D was dan ook nog steeds ontzettend jong. Hij was nog begin twintig en toen kwam Titanic op zijn pad. Natuurlijk kent de hele wereld hem van die film. Leonardo DiCaprio is Jack. Jack van Rose. De Titanic maakte van de toen 23-jarige Leonardo DiCaprio in één klap een superster. De wereld lag aan zijn voeten, de vrouwen had hij voor het uitkiezen. Het is vaker voorgekomen dat jonge acteurs na zo’n megasucces aan lager wal geraken. Ook DiCaprio had moeite met zijn nieuwe imago en na enkele jaren behoorde hij dan ook niet meer tot de topacteurs van Hollywood.

Waar voor veel acteurs de carrière in dergelijke gevallen als een nachtkaars uit gaat lukte het Leonardo DiCaprio om de weg omhoog weer in te slaan. De film Gangs of New York betekende voor Leo de ommekeer in zijn carrière. Ineens telde de Amerikaan weer mee in Hollywood en kreeg hij weer de grote, belangrijke rollen waarvoor hij ook regelmatig genomineerd werd. Oscars bleven echter altijd uit. Onderstaande films werden ook stuk voor stuk goed ontvangen en niet in de laatste plaats door de inbreng van Leonardo DiCaprio.

  1. Shutter Island

Shutter Island is een verhaal waar je hoofd van gaat tollen. DiCaprio weet als Teddy Daniels, een US Marshal, niet meer wat nou de waarheid is. Hij vertrekt naar Shutter Island voor een zaak, zo veronderstelt hij. Op Shutter Island is een instelling gehuisvest en daar gaat Daniels op zoek naar Rachel Solando. Maar niets is wat het lijkt. Is Daniels wel als detective naar het eiland gestuurd, of hoort hij zelf thuis in een inrichting?

  1. Inception

Ook Inception is een film waar je geconcentreerd naar moet blijven kijken om de rode draad van het verhaal niet uit het oog te verliezen. In Inception raken dromen en werkelijkheid met elkaar verweven. Dom Cobb (DiCaprio) en vier andere dieven dringen andermans dromen binnen om bedrijfsgeheimen te stelen. Wanneer een missie mislukt krijgen ze een andere opdracht aangereikt: een idee in iemands geest inplanten. Zowel Shutter Island en Inception hebben bijgedragen aan de wederopstanding van Leonardo DiCaprio. Nadien werd hij zelfs de nieuwe King of Hollywood genoemd.

  1. Catch Me If You Can

Leonardo DiCaprio speelde in Catch Me If You Can op het moment dat zijn carrière nog uit het slob getrokken moest worden. In Catch Me If You Can speelde Leo samen met onder andere Tom Hanks en ook deze film werd, net als Gangs of New York even later, goed ontvangen en genomineerd voor diverse Oscars. Lenny D speelt Frank Abagnale Jr., een doodnormale jongen. Als zijn ouders aangeven te gaan scheiden krijgt het leven van Frank Jr. een bizarre wending. Hij besluit de wereld in te trekken. Niet als reizer, maar als co-piloot, terwijl hij dit in werkelijkheid helemaal niet is. Er ontstaat een jacht op Frank Abagnale Jr., maar hij weet lang te ontkomen aan de handen van de FBI.