Drie keer ... op Netflix Laatste Nieuws

Drie keer… Kevin Spacey op Netflix

Kevin Spacey op Netflix
Kevin Spacey staat tegenwoordig synoniem voor Frank Underwood, het personage dat hij speelt in House of Cards. Hoewel hij de rol van Underwood fantastisch invult doe je Spacey hier eigenlijk mee te kort. De acteur heeft in zoveel mooie films gespeeld dat hij met recht tot de grootste acteurs van Hollywood gerekend mag worden.

Het aanbod van Netflix telt in België inmiddels al veel meer dan 1500 films en series. De keuze is dus reuze, maar juist dat is soms moeilijk als je niet weet waar je naar wilt kijken. Je raakt verdwaald in het aanbod en na uren speuren constateer je dat het alweer bedtijd is en is er niets terecht gekomen van een heerlijk avondje Netflixen. NetflixInBelgië helpt je om makkelijker en sneller een keuze te maken. Ieder weekend lichten we een acteur of actrice van naam uit en geven je drie mogelijke films om uit te kiezen, waar de betreffende acteur uiteraard een hoofdrol in speelt.

Bekijk ook: Drie keer… Cate Blanchett op Netflix

Kevin Spacey

Kevin Spacey werd op 26 juli 1959 geboren in New Jersey. Overigens is Spacey de meisjesnaam van zijn moeder. De achternaam van zijn vader is Fowler, maar de acteur heeft gekozen voor Kevin Spacey als artiestennaam. Spacey kan getypeerd worden als zeer allround. Nog voordat Spacey zijn eerste acteursklussen kreeg was hij actief als stand-up comedian. Later ontving Kevin Spacey zijn eerst acteursrollen in het theater en pas later zou hij op het witte doek te zien zijn. In 1986 was hij voor het eerst te zien in een film, Heartburn. In datzelfde jaar debuteerde de Amerikaan ook in zijn eerste televisieserie: Crime Story. Hierin speelde hij een senator. Vervolgens ontwikkelde de carrière van Kevin Spacey zich in rap tempo. Vanaf 1995 kreeg hij ook de erkenning die hij verdiende. Voor zijn rollen in Se7en, American Beauty, The Usual Suspects en L.A. Confidential ontving hij verschillende nominaties en onderscheidingen. Hierover later meer.

Kevin Spacey geridderd in Engeland

Spacey mag dan wel geboren zijn in Amerika, in 2004 besloot hij te verhuizen naar Engeland. In Londen werd hij artistiek directeur van Old Vic. Old Vic is een theater in Londen en het werk dat hij hiervoor verzette leverde hem een bijzondere onderscheiding op. In juni 2015 werd Kevin Spacey door koningin Elizabeth geridderd. In Engeland mag hij zich daarom Ridder-commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen. Deze titel heeft hij verdiend voor zijn verdiensten voor het Britse theater en de internationale cultuur. Het deed de alleskunner veel. “Ik ben vereerd dat ik een dergelijke erkenning krijg van de koningin. Ik moet het Britse publiek namens de Old Vic danken voor hun steun”, zo liet hij aan The Telegraph weten.

In deze drie films is Kevin Spacey op Netflix te zien. Klik HIER om te zien welke films van hem nog meer te streamen zijn.

  1. American Beauty

Zoals aangegeven ontving Spacey midden jaren negentig veel lof voor zijn acteurskunsten. Eén van zijn grootste successen was American Beauty. Niet alleen won deze film een Oscar voor Beste Film, ook Kevin zelf werd geprezen voor de hoofdrol die hij in deze film vertolkte. Hij won de Oscar voor Beste acteur. American Beauty is een film over liefde, familie en de Amerikaanse Droom. Het leven van de familie Burnham is bepaald niet perfect en dit wordt niet direct beter als de familie Fitts in de straat komt wonen. Het leven wordt er echter niet per se beter van.

  1. L.A. Confidential

Nog zo’n film die mede dankzij Kevin Spacey een groot succes is geworden. De film gaat over corruptie en drugshandel binnen het politiekorps. Met name in Los Angeles is het een groot probleem en in L.A. Confidential proberen drie agenten dit probleem aan te pakken. Hiervoor is echter wel een brute schietpartij voor nodig, om ze bewust van de problemen te maken. Daarvoor was bijvoorbeeld Jack Vincennes (Kevin Spacey) niet bepaald het braafste jongetje van de klas. Zo vond hij zijn carrière in Hollywood minstens net zo belangrijk als zijn politiewerk.

  1. Margin Call

Een paar jaar voor het succesverhaal van House of Cards begon voor Kevin Spacey speelde hij in de film Margin Call. En, niet geheel toevallig, ontving deze film ook veel positieve kritieken. Deze film heeft een directe link met de wereldwijde financiële crisis in 2008. Op het moment dat er bij een investeringsbank een massaontslag plaatsvindt geeft één van hen aan dat het bedrijf afstevent op een nog grotere ramp en dat deze zelfs gevolgen voor de gehele financiële wereld.